Zavřít reklamu

Google ve svém prohlížeči Chrome nabízí režim Inkognito už téměř deset let. Prostřednictvím anonymního okna můžete procházet internet, aniž by ostatní uživatelé zařízení viděli vaši aktivitu. Chrome totiž v rámci režimu Inkognito neukládá historii, soubory cookie, data webů a údaje zadané do formulářů. Podle dosavadních informací Google začal testovat podobnou funkci také v mobilní aplikaci YouTube.

Google v aplikaci YouTube pro Android testuje režim Inkognito. Spojil tlačítka Přepnout účetOdhlásit se do jedné položky a druhý slot tak vymezil pro funkci Zapnout režim Inkognito.

Jakmile je funkce zapnutá, chová se podobně jako u ostatních služeb Googlu. Vyskakovací okno vysvětluje, že veškerá aktivita provedená v rámci režimu Inkognito bude po ukončení režimu vymazána a uživatel se vrátí na poslední použitý účet. V dolní části obrazovky je navíc malá lišta, která uživatelům připomíná, že se je režim Inkognito aktivní.

YouTube však varuje, že vaše činnost může být neustále viditelná pro zaměstnavatele, školy a poskytovatele internetových služeb. Ovšem jinak režim Inkognito funguje stejně jako u Chromu, a tak neukládá žádnou historii.

Apple nabízí alternativu režimu Inkognito i v prohlížeči Safari a nazývá ho jako Soukromé procházení, které neukládá historii prohlížení uživatele a žádá webové stránky, aby uživatele nesledovaly.

YouTube iPhone FB

Dnes nejčtenější

.