Zavřít reklamu

Pokud jste vášnivými kameramany a na iPhone natáčíte každou volnou chvíli, asi jste se někdy setkali se situací, která si žádala spíše fotografii než videozáznam. Jasně, z videa můžete určitý záběr vystříhat a jako fotografii jej použít. Proč si to ale neudělat jednoduší? Tím spíš, když to jablečné telefony a tablety umožňují? Pojďme se tedy podívat na to, jak jednoduše zachytit při natáčení videa i fotografie.

Jak fotit během natáčení videa

Otevřeme aplikaci Fotoaparát a klasicky začneme nahrávat video. Tehdy, kdy se rozhodneme vyfotit fotografii, stačí stisknout ikonu spouště, která se nachází v levém spodním rohu obrazovky. Ikona udělá malý, téměř neviditelný efekt a fotografie se vyfotí – žádná další animace se nezobrazí. Tato funkce samozřejmě funguje i tehdy, kdy natáčíte zpomalený záběr. Fotografie focené při nahrávání videa však bohužel nejsou tak kvalitní, jako byste ji fotili klasickým módem Fotoaparát. Kvalita bude horší a taktéž rozlišení fotografie bude jiné. Na rozdíl mezi fotografií vyfocenou při natáčení a fotografií vyfocenou klasickým módem se můžete podívat níže v galerii.

Doufám, že jste se prostřednictvím tohoto návodu dozvěděli opět něco nového. Od teď už vám snad žádný zajímavý moment neuteče ani tehdy, kdy budete nahrávat video či zpomalený záběr. Fotografie sice bude horší kvality a s jiným rozlišením, pořád ale platí pravidlo, že je lepší alespoň nějaká fotografie, než-li žádná.

iphone_x_camera_fb

Dnes nejčtenější

.