Zavřít reklamu

Dva roky od oznámení projektu Jacquard společnost Google konečně představila světu svou bundu, určenou zejména uživatelům jízdních kol, kteří nemohou za jízdy operovat se svým mobilním telefonem. Bunda vznikla ve spolupráci s oděvní firmou Levi’s a svým majitelům nabízí možnost ovládat hudbu, sledovat telefonní hovory a orientovat se na trase. Bunda jako taková spatřila světlo světa již loni na podzim, tento týden ji Gooogle obohatil o další funkce včetně podpory upozornění aplikací pro sdílenou jízdu nebo ukládání polohy.

Nové funkce jsou součástí aktualizace platformy s označením 1.2. Obzvlášť díky podpoře pro aplikace, jako je Uber nebo Lyft, bude bunda užitečná i pro jiné cílové skupiny, než jsou cyklisté. Nová funkce nabízí bezpečnější způsob používání technologií v situacích, kdy uživatel nemůže pracovat se svým smartphonem. Bunda dokáže svého majitele upozornit na příjezd jeho vozu s tříminutovým předstihem i ve chvíli příjezdu. Po obdržení notifikace mají uživatelé možnost poslechnout si detaily, týkající se jejich jízdy.

Technologie budoucnosti? 

Další nově přidanou funkcí je Bose’s Aware Mode – ta přenáší majitelům podporovaných typů sluchátek vybrané okolní zvuky do jejich zařízení. V praxi to znamená, že uživatelé budou moci poslouchat svou oblíbenou hudbu bez obav, že jim unikne důležitá konverzace nebo třeba zvuk blížícího se auta. Aware Mode mohou uživatelé aktivovat gesty, funkci lze použít u sluchátek Bose QC30 a Bose QC35. Poslední nově přidanou funkcí je možnost přidání „špendlíku“ na mapu k uložení aktuální polohy. Polohu lze dále sdílet nebo upravovat v příslušné aplikaci.

Bunda, na které Google a Levi’s i nadále spolupracují, je skvělým funkčním příkladem takzvaného „connected clothing“, tedy oblečení, které spolupracuje s chytrou technologií, jako jsou smartphony nebo chytré hodinky. O tom, jak velký má bunda úspěch, můžeme zatím ale pouze spekulovat – dotyčné společnosti drží příslušná data pod pokličkou. Mluvčí Googlu ale uvedl v rozhovoru pro server TechCrunch, že „společnost Levi’s je s odezvou spokojená a i nadále dostává pozitivní zpětnou vazbu od lidí o tom, jaké funkce pokládají za užitečné a jaké mají požadavky.“. Bundu prodává společnost Levi’s na svých stránkách za 350 dolarů.

smart jacket

 

Dnes nejčtenější

.