Zavřít reklamu

Streamovací společnosti zažívají v posledních měsících zlaté časy. Obliba této formy poslechu hudby totiž roste opravdu velkým tempem, přičemž ani tak silný hráč, jakým je v tomto odvětví Apple Music, není žádnou výjimkou. Zatímco zhruba před měsícem totiž služba hlásila 40 milionů platících posluchačů, dnes je to již o 2 miliony více.

O nová čísla se podělil s agenturou Bloomberg sám ředitel jablečné společnosti Tim Cook. Ten prozradil, že je Apple Music součásti neuvěřitelně rychle se rozvíjející divize služeb, která Applu generuje měsíc co měsíc vyšší zisky. Co se pak týče samotného Apple Music, to je v současné době využíváno 50 miliony uživatelů. Má to ale háček.

Velkou výhodou Apple Music je jejich podpora u Apple Watch. Tím konkurenční Spotify nedisponuje:

Do 50 milionů uživatelů totiž Apple započítává jak platící posluchače, tak i posluchače využívající zkušební verzi, ke které má přístup každý, kdo ještě tuto streamovací službu nevyzkoušel. V konečném zúčtování tak za Apple Music platí “jen” 42 milionů uživatelů, což však stejně představuje nárůst o zhruba 2 miliony uživatelů oproti minulému měsíci. Jablečná streamovací služba si tak stále drží velmi rychlé tempo růstu.

I díky rychlému růstu předpovídá mnoho analytiků Apple Music zářivou budoucnost, která by mohla gradovat překonáním svého hlavního rivala – Spotify. K jeho překonání má totiž Apple Music minimálně v USA parádně nakročeno a vypadá to, že jej na tomto území v průběhu letošního léta překoná. 

Apple Music

Dnes nejčtenější

.