Zavřít reklamu

Mark Ulriksen je umělec, který byl označen za nejplodnějšího malíře a ilustrátora v San Franciscu. Obvykle pracoval s akrylovými barvami, nicméně v říjnu loňského roku přišel na chuť digitálnímu umění, a tak si pořídil iPad Pro. Podle jeho slov digitální umění zvedl na další úroveň a nechal se slyšet, že digitální umění má pro profesionální ilustrátory spoustu výhod.

I když možná ani nevíte, kdo je Ulriksen, možná jste jeho práci už někdy viděli, protože jeho půvabně neohrabané umění zdobilo titulní strany několika světových časopisů. I přestože se stal králem barev a štětců, nakonec přece jen přijal novou výzvu, odložil papír, barvy a štětce a začal kreslit na iPadu Pro.

Podívejte se na umění, za kterým stojí Mark Ulriksen:

„Jsem technologicky negramotný a stále se snažím učit se, jak kreslit,“ žertoval umělec. I přesto se nakonec rozhodl pracovat digitálně, protože to je to, co v dnešní době kupující hledají. Ulriksen je tedy dalším profesionálním umělcem, který kreslí na tabletu, konkrétně na iPadu Pro s Apple Pencil. Urychluje si tím navíc práci, protože obrázky už jsou připraveny pro počítač.

 „Takřka 20 let jsem pracoval pro časopis The New Yorker,“ uvedl Ulriksen. Potom však dostal nového tvůrčího ředitele, a tak musel změnit papír a tužku na iPad Pro a Apple Pencil. Všechno umění v dnešní době je totiž digitální.

V říjnu si Ulriksen koupil iPad Pro a Apple Pencil. Pojmenoval zařízení jako Procreate a začal si s ním hrát. Jakmile začal experimentovat s digitálním uměním, zjistil, že spousta věcí, které donedávna obdivoval, se dá udělat snadno a rychle. Když viděl nějaké digitální dílo v publikaci, říkal si, jak to asi dělají, že dostanou obrázek do takové struktury. Poté, co se mu do rukou dostal iPad Pro s Apple Pencil, dostal odpověď na svou otázku.

Jedním z jeho prvních projektů v digitálním světě byla řada karet hráčů baseballu. Pokaždé, když vyhrál baseballový tým San Francisco Giants, vytvořil old-schoolovou kartičku s hráčem. Poprvé začal malovat kartičky v roce 2014, ovšem tenkrát dělal vše ručně.

ipad pro kresby fb

Dnes nejčtenější

.