Zavřít reklamu

Vývoj technologií je v posledních letech tak extrémně rychlý, že si často ani neuvědomuje, jak vypadaly některé dnes používané věci před dvaceti lety. Skvělé připomenutí přináší fanoušek GameBoy od Nintenda. Tim Binnion se rozhodl splnit si svůj sen, na který jeho rodiče neměli před dvaceti lety peníze a koupil si dnes již bezcenný GameBoy Color, ke kterému Nintendo prodávalo také přídavný fotoaparát. Ačkoli se samotný GameBoy chlubil barevným displejem, fotoaparát, který jste si k němu mohli dokoupit nabízel pouze černobílé focení a to v neuvěřitelném rozlišení 128×128 pixelů pomocí CMOS snímače.

Zajímavé je, že se v roce 1998 jednalo podle Guinessovy knihy rekordů o nejmenší digitální fotoaparát na světě. Tento fotoaparát od Nintenda vzal Tim na velkou cenu F1 v Číně a nafotil s ním neskutečné fotografie. Pokud bychom se vrátili pouhých 20 let do minulosti, byl by na tribuně Tim frajer, na kterého by ostatní hleděli se stejným obdivem jako na samotné piloti monopostů na dráze. Dnes byl za podivína, na kterého ostatní fanoušci hleděli s údivem. V galerii níže, se můžete podívat jakým způsobem se změnila kvalita fotografií z přenosných zařízení za pouhých 7300 dní nebo chcete-li 175 200 hodin.

Foto_Formule_1_zachycene_na_Game_Boy_01_800_600

Zajímavé je, že jste si mohli k fotoaparátu jako další příslušenství koupit také malou přenosnou tiskárnu, která fotografie dokázala okamžitě vytisknout. Z GameBoy Color se tak mohl stát v podstatě polaroid, jenž však pracoval s digitální technologií focení. K focení závodů F1 v Číně použil Tim kromě samotného GameBoy Color a originálního Nintendo fotoaparátu také „teleobjektiv“ určený pro fotografování z mobilních zařízení objektů, jenž jsou desítky až stovky metrů daleko. Objektiv však ovlivnil skutečně pouze přiblížení a na výslednou kvalitu fotografií měl v tomto případě jen velmi malý vliv. Mimochodem, pokud jste pořádný hipster, pak se jedná možná o velmi zajímavý nápad, jak založit netradiční a jistě úspěšný profil na instagramu, fotografie totiž vypadají skutečně zajímavě.

Gameboy F1 photo

Dnes nejčtenější

.