Zavřít reklamu

Začátkem června se začnou pražskými ulicemi prohánět čínské dvoumístné elektromobily. Tamní autopůjčovna Re.volt začne prozatím pouze po Praze 1 a 2 půjčovat mini vozidla, která se budou odemykat přes smartphone.

Testovací provoz bude zahájen už začátkem června, přičemž na pražské silnice zpočátku vyjede dvacítka elektromobilů Si-an. Vozidla jsou specifická tím, že jsou homologovaná jako čtyřkolky, tudíž nemají stabilizační systém a ABS.

Jak bude půjčování miniaturního elektromobilu fungovat?

Jestliže si budete chtít automobil půjčit, nejprve si budete muset stáhnout do svého smartphonu aplikaci. Po prvním spuštění po vás bude aplikace vyžadovat registraci, v rámci které zadáte e-mail, telefon a heslo. Po odsouhlasení obchodních podmínek musíte neskenovat ještě občanský a řidičský průkaz z obou stran, přičemž veškeré informace budou nejprve prověřeny a schváleny. Proces schvalování bude trvat maximálně 24 hodin. Potom už vám nebude v půjčení elektromobilu nic bránit.

V aplikaci na mapě si najdete, kde se elektromobil nachází, dojdete k němu, odemknete ho telefonem a můžete cestovat po Praze.

Registrace bude bezplatná, navíc autopůjčovna nebude chtít žádné peníze předem, protože bude lidem důvěřovat. Doufá, že se nespálí. Jakmile jízdu ukončíte a automobil zaparkujete na vyhrazené místo, aplikace vás přesměruje na platební bránu. Elektromobil je nezbytné zaparkovat na místa, která autopůjčovna sama určí, protože jedině tak dokáže aplikace sečíst dobu jízdy, od které se odvíjí konečná cena za půjčovné.

Jedna minuta jízdy stojí pouze 4 koruny. Pokud však částku nezaplatíte, nejenže si už nikdy elektromobil nepůjčíte, ale zároveň budete vystaveni riziku, že bude váš dluh předán inkasní společnosti.  

revolt city fb

Dnes nejčtenější

.