Zavřít reklamu

V posledních několika měsících jsme vás už mnohokrát informovali o tom, jak jablečné kukačky dokázaly zachránit člověku život. O další příběh se podělil 76letý Gaston D’Aquino, který tvrdí, že mu Apple Watch zachránily život.

Podle serveru South China Morning Post seděl 76letý muž v kostele, přičemž v určitém okamžiku ho Apple Watch upozornily na zvýšenou srdeční frekvenci. Protože předtím četl několik podobných příběhů, zamířil okamžitě do místní nemocnice. „Řekl jsem lékaři, že nevím, proč jsem tady, ale že mě moje hodinky upozornily na zvýšený srdeční tep,“ řekl D’Aquino. Poté se ho lékař zeptal, zda něco cítí, a D’Aquino odpověděl, že ne, že se cítí dobře.

Poté, co elektrokardiograf zjistil, že je něco špatně, doktoři provedli testy a zjistili, že muž má dvě ze tří hlavních koronárních tepen zcela ucpané a že třetí je ucpaná z 90 %, a tak mu hrozil smrtelný infarkt.

D’Aquino řekl, že chodí ke kardiologovi, který mu předepisoval léky na cukrovku, vysoký cholesterol a vysoký krevní tlak, ovšem nikdy neměl žádné vážnější problémy. Poté, co lékaři muži ukázali výsledky testů, souhlasil s angioplastikou. Den po zákroku šel muž domů a řekl, že se cítí mnohem lépe. „Znovu se narodit je úžasné,“ řekl D’Aquino. „Nadcházející ráno se probudíte a rozhlížíte se kolem sebe, všechno vypadá krásněji, je to skvělý pocit,“ dodal.

D’Aquino je fanoušek cupertinské společnosti, a proto poslal na začátku dubna e-mail samotnému CEO Timu Cookovi, ve kterém mu popsal svůj příběh. „Propagujete i nadále, prosím, Apple Watch, které by měl nosit každý, kdo má problémy se srdcem. Před dvěma týdny jsem přišel o bratrance kvůli srdečnímu infarktu. Pokud by měl Apple Watch, mohl dostat stejnou příležitost jako já – žít.“

Cook muži odpověděl, že rád slyší, že je D’Aquino v pořádku. „Cením si toho, že jste si udělal čas, abyste se podělil o svůj příběh,“ odvětil Tim Cook.

gaston-daquino-apple-watch-fb

Dnes nejčtenější

.