Zavřít reklamu

V dnešní recenzi si rozebereme program PDFelement. Jak už název napovídá, pomocí tohoto programu budeme moct pracovat s PDF soubory. Možná si říkáte, že se jedná o další program, který nemá šanci zvýšit efektivitu práce. Já bych si vás nyní dovolil přerušit. Rád bych vám totiž ukázal, že úprava PDF dokumentů je s PDFelementem doopravdy hračka. Pokud znáte balíček Microsoft Office a především poté Word z tohoto balíčku, automaticky umíte ovládat i PDFelement, jelikož oba dva tyto programy mají velice podobné ovládaní. Dnes se podíváme na některé funkce a výhody PDFelementu, které vám ostatní programy pro úpravu PDF souborů neposkytnou. Mrkneme se na funkci OCR (Optical Character Recognition), konvertování, dělání poznámek a na úpravu PDF souborů samotnou. Ještě před tím, než se pustíme do samotné recenze, tak bych vám sdělil jednu skvělou zprávu – společně s PDFelementem jsme speciálně pro čtenáře Letem světem Applem připravili 50% slevu na celý program. Jak tuto slevu využít se dozvíte na konci článku.

Optical Character Recognition – OCR

V úvodu jsme si řekli, že první věcí, kterou si ukážeme, bude právě OCR. Abyste to co možná nejlépe pochopili, bude nejlepší, když se vám pokusím nastínit nějakou situaci z praxe. Rozhodli jste se, že si telefonem vyfotíte látku v učebnici. Pokud jste se ale někdy pokoušeli vytisknout fotku vyfocenou telefonem, mohli jste zjistit, že vytisknutý papír nebyl kvalitní a byl plný stínů – zkrátka byl nečitelný. A přesně s tímto vám může pomoct OCR. OCR funguje na principu rozpoznávání písmen a číslic z obrázků. Využívá k tomu tabulek, pomocí kterých vyhodnocuje zvlášť každý symbol na obrázku nebo vyfocené fotografii. Konečný výsledek vypadá tak, že dříve nečitelný obrázek se rázem přemění na prostý text, jako kdybyste jej právě napsali ve Wordu. To znamená, že si poté tento text můžete různě upravit pomocí nástrojů k tomu určených. Na závěr k tomuto odstavci ještě zmíním, že PDFelement podporuje hned několik jazyků – od češtiny, přes angličtinu až například po japonštinu. Dohromady nabízí OCR Plugin pro PDFelement přes 25 celosvětových jazyků.

pdf_element_dodatkove_obr

Konvertování z a do PDF

Mezi další skvělou vlastnost programu PDFelement patří bezztrátová konverze PDF souborů. Rozhodli jste se, že chcete vámi vytvořený PDF soubor zkonvertovat, například do formátu Word? I tuto situaci PDFelement zvládne bez sebemenšího problému. Aby mohlo být konvertování z PDF 100% bez ztráty, využívá k tomu PDFelement především OCR plugin, jehož funkci jsme si popsali v odstavci výše. Konverze samozřejmě funguje i naopak, tzn. například z Wordu do PDF. Je dobré zmínit, že PDFelement umí konvertovat PDF soubory do více než 10 formátů – například do Wordu, Excelu, PPT, HTML, obrázků a dalších.

pdfelement_Fb2

Poznámky

Pokud máte jakýkoliv učební materiál ve formátu PDF, bude se vám PDFelement určitě líbit. Díky něj totiž můžete jednoduše kdekoliv do dokumentu přidat libovolnou poznámku. Je jen na vás, jaký styl poznámky si zvolíte – bude to obyčejný komentář nebo barevná poznámka, kterou si lépe zapamatujete? Záleží jen a jen na vás – s PDFelementem máte totiž při tvorbě poznámek téměř neomezené možnosti.

pdfelement_poznamky_gif

Úprava a editace PDF

Prokousali jsme se až k tomu nejdůležitějšímu odstavci, a to k úpravě a editaci samotných PDF souborů. K úpravě PDF souboru nepotřebujete nic jiného, než samotný PDF soubor a program PDFelement. PDFelement totiž nabízí opravdu široký výběr nástrojů, pomocí kterých můžete dokumenty upravovat k obrazu svému.  Chcete si text například zvýraznit, podtrhnout, ztučnit, zvětšit a nebo zmenšit? PDFelement všechno tohle zvládá na výbornou. Samozřejmě se zde nachází nespočet dalších funkcí, které si ukážeme později. Všechno tohle a mnoho dalších možností pro editaci textu nabízí právě PDFelement. PDFelement navíc PDF soubory upravuje okamžitě, tudíž nemusíte na nic čekat a nemusíte se o nic dalšího starat. A jak tedy pomocí PDFelementu provést úpravu dokumentu?

edit-pdf-win

Jak upravit PDF

Na internetu je plno PDF editorů, pomocí kterých můžete PDF soubory upravovat. PDFelement je ale bezesporu jedním z nejlepších programů, které můžete sehnat. Pomocí PDFelementu můžete jednoduše editovat text, odstraňovat obrázky a nechtěný text, změnit uspořádání textu a jeho velikost, zvýraznit jej, ztučnit a nebo použít kurzívu. Je to opravdu jednoduché.

Krok 1. – otevřeme PDF soubor v PDFelementu

Otevřeme program PDFelement a pomocí tlačítka Open File naimportujeme PDF soubor, který chceme upravovat.

Krok 2. – editace PDF

V levém horním rohu programu klikneme na tlačítko Edit. Nyní stačí dvakrát poklepat na text, který chceme upravit. Text se označí a nyní můžeme provádět veškeré úpravy, které jsme si uvedli výše – změnit velikost, font, barvu a další…

Krok 3. přidání nebo odebrání textu

V levém horním rohu programu klikneme na tlačítko Add Text a pomocí myši „nakreslíme“ box, do kterého poté můžeme napsat, co zrovna potřebujeme. Pokud chceme nějaký text z dokumentu odebrat, stačí na něj dvakrát poklepat a stisknout backspace.

Abyste co možná nejlépe mohli vidět, jak probíhá úprava PDF souborů v PDFelementu, podívejte se na video, které přikládám níže.

Závěr

Pokud jste doteď nejen pro vaše macOS zařízení hledali program, se kterým si při úpravě PDF souborů můžete plácnout, zcela jistě jste jej právě našli. PDFelement jednoduše umí vše, co pro úpravu, editaci a veškerou práci s PDF dokumenty potřebujete. Rozhodování vám může ještě více usnadnit skutečnost, že program PDFelement je produktem vývojářů ze světoznámé firmy Wondershare Software Co. Tato firma mimo PDFelementu vyvíjí ostatní programy, a to jak pro platformu macOS a iOS, tak pro Android a Windows. O kvalitě programu tudíž nemůže být pochyb. Rozhodně se při používání PDFelementu nesetkáte se sekáním, chybami či jinými problémy – vše je postaveno na špičkovou úroveň a vše funguje na 100 %. Pokud byste si chtěli PDFelement vyzkoušet, můžete tak učinit pomocí odkazů níže.

50% sleva

Jak jsem v úvodu zmínil, tak také konám – 50% slevu na program PDFelement můžete využít po kliknutí na tento odkaz.

pdf_element_Fb

Dnes nejčtenější

.