Zavřít reklamu

Když Apple představil vloni na podzim Apple Watch Series 3 s podporou LTE, začal je zprvu prodávat jen na několika vybraných trzích. Jejich prodej je totiž úzce spjatý s operátory v daných zemích a jejich technickou podporou. Pro jablečné kukačky je totiž nezbytná podpora eSIM, čili jakési elektronické SIM karty, která je pro připojení k internetu nezbytná. Tato technologie se však již naštěstí pomalu po světě rozšiřuje, díky čemuž může Apple rozšiřovat i prodeje Apple Watch

 

Od včerejšího dne je možné zakoupit a využívat Apple Watch Series 3 i ve Švédsku, Indii, Dánsku a na Tchaj-wanu. Je zajímavé, že na poměrně malém ostrůvku, jakým Tchaj-wan je, nabízí podporu eSIM hned 5 tamních operátorů, zatímco další země si musí vystačit s podporou od “pouhých” tří operátorů. Právě existence minimálně dvou operátorů podporujících eSIM je totiž pro Apple klíčovým faktorem, bez kterého se do spuštění této verze produktu v žádném případě neodhodlá. Pokud by se k němu totiž odhodlal, výrazně by zvýhodnil jednoho z operátorů.

Rodinka se rozrůstá

I se čtyřmi novými zeměmi tak již mají Apple Watch LTE podporu hned v 16 státech, konkrétně v Austrálii, Kanadě, Číně, Dánsku, Francii, Německu, Indii, Japonsku, Portoriku, Švýcarsku, Singapuru, Hongkongu, Švédku, Spojeném království, USA a na Tchaj-wanu. 

Snad se tedy do tohoto seznamu zařadíme brzy i my v Čechách a na Slovensku. Podle slov operátorů však eSIM testují, takže by snad mělo být vše na dobré cestě. Zda se však podaří spustit hned dvěma v brzké době si odhadovat netroufáme. 

apple-watch-series-3-red-digital-crown

Dnes nejčtenější

.