Zavřít reklamu

Tak se zdá, že se blíží konec problémů s dobou výměny baterií u iPhonů. Společnost Apple potvrdila, že baterie na veškeré modely iPhonů jsou nyní k dispozici bez dlouhých prodlev, sdělil server Macrumors, který se odkazuje na velmi spolehlivý zdroj. Pokud je to pravda, tak Apple Story a autorizované servisy mohou nyní objednávat veškeré typy baterií pro iPhony a očekávat, že je obdrží bez nepřiměřeně dlouhých dodacích lhůt.

Takový postup se nejspíše uplatní po celém světě. Jistě se ale nedá očekávat, že baterie budou mít servisy k dispozici ihned. Dostupnost na skladech se bude lišit podle poptávky a oblasti sídla pobočky Apple Storu nebo autorizovaného servisu. Apple na svých stránkách v sekci podpory deklaruje pětidenní proces výměny baterie. Apple dříve prohlásil, že baterie pro vybrané modely mohou být k dispozici od přelomu března/dubna, někteří zákazníci přesto údajně čekali na výměnu baterie nebo opravu svého iPhonu i několik týdnů. Že se Apple potýkal s problémy při výměně baterií jsme informovali již dříve. Společnost prý povolala na pomoc zaměstnance Apple Care a externí techniky, aby celý proces výměny baterie urychlila, tohle tvrzení ale z Applu nikdo nepotvrdil.

Vysoká poptávka po výměně baterií dává smysl. Apple před pár měsíci prohlásil, že stáří baterie ovlivňuje výkon iPhonu. V reakci na to také zlevnil cenu výměny baterie u modelů 6/6 Plus a 7/7 Plus na $29. V nedávno vydaném operačním systému iOS 11.3. uvedl funkci Kondice baterie, která odhalí nynější kapacitu baterie oproti kapacitě původní.

batt-fb

Dnes nejčtenější

.