Zavřít reklamu

O dronech, čili bezpilotních létajících strojích, je v poslední době opravdu hodně slyšet. Jejich využitelnost je totiž skutečně obrovská, takže našly uplatnění v mnoha různých odvětvích od armády přes různé monitorování oblastí či fotografování až po zásobování a doručování balíčků, o které se snaží Amazon. Apple se však v tomto odvětví zatím příliš neangažoval. To by se ale mohlo změnit.

V USA se již brzy rozjede program spuštěný prezidentem Donaldem Trumpem, který vybraným společnostem umožní daleko větší možnosti testů, než které jsou v tuto chvíli povoleny federálními leteckými regulačními orgány. Společnosti budou moci testy provádět například i v noci či se budou moci s drony vzdalovat až za hranici zraku ovládající osoby. A hádejte, jaká společnost se do tohoto programu také přihlásila. 

Pokud jste tipovali Apple, máte pravdu. Jablečná společnost skutečně svou přihlášku komisi předložila a nyní jen čeká, zda se stane jednou z celkem deseti vítězných společností, kterým se širší testování umožní. V tuto chvíli však bohužel netušíme, s jakým záměrem si Apple přihlášku podával. Možností je však samozřejmě nepřeberné množství a nemůžeme vyloučit například ani to, že se v dílnách jablečné společnosti chystá i vlastní dron, kterým by se Apple rád prosadil v tomto odvětví trhu. 

V nabídce Applu nyní seženete maximálně drony od DJI:

Doposud proti dronům spíše bojoval

S ohledem na nové informace spojené s přihláškou do programu působí lehce úsměvně boj Applu proti dronům poletujícím nad Apple Parkem. Právě létání kolem jeho budou totiž před nedávnem zakázal a najal dokonce bezpečnostní agenturu, která vzdušný prostor Applu hlídá. Tento krok je však prý především z hlediska bezpečnosti zaměstnanců a projektů, na kterých Apple pracuje. Pokud by se totiž na někoho dron z výšky zřítil, mohl by ho vážně zranit či v krajním případě usmrtit. 

Nechme se tedy překvapit, zda Apple skutečně chystá novou produktovou řadu či nikoliv. V posledních měsících jsme však žádný podobný náznak nezaslechli, což je s ohledem na množství úniků okolo ostatních jablečných produktů skutečně zázrak. Na druhou stranu však může být projekt zatím v rané fázi testování a kvůli tomu jsou informace o něm prakticky nedohledatelné. Vše ale může být samozřejmě zcela jinak. 

apple_drone001-780x441

Dnes nejčtenější

.