Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že byla mezi Applem Steva Jobse a Microsoftem Billa Gatese prakticky od počátku obrovská rivalita a vztah těchto dvou velikánů nebyl rozhodně růžový. Jobs byl totiž přesvědčen o tom, že od něj Gates krade spousty nápadů a využívá je ve svých produktech, což se mu samozřejmě nelíbilo a proto se do Gatese v minulosti nevybíravě opíral. Ačkoliv se jejich vztah s přibývajícím věkem vcelku uklidnil a krom vzájemného respektu hovořili dokonce o přátelství. Rivalita obou společností však samozřejmě nikdy úplně nezanikne a tudíž byste asi neočekávali, že by se Steve Jobs pustil do vychvalování Microsoftu a naopak Bill Gates chválil za úspěch Apple. Druhý jmenovaný se však přesto k tomuto kroku odhodlal.

Pokud náš web sledujete pravidelně, možná jste zaznamenali velký nákup akcií Applu investorem Warrenem Buffetem. Věštec z Omahy, jak se Buffettovi přezdívá, totiž podle svých slov Applu věří a při pohledu na jeho zisky by nejradši vlastnil všechny jeho akcie. A jelikož je Buffet se spoluzakladatelem Microsoftu dobrý přítel, asi se nebudete divit, že Gates jeho počínání okomentoval.

Gates v rozhovoru pro CNBC Buffeta za jeho rozhodnutí k dalšímu nákupu pochválil a Apple při tom označil za úžasnou společnost. “Nejlepší technologické společnosti mají nyní velmi silnou pozici v ziscích, Apple ji však má ze všech nejsilnější,” řekl v reakci na Buffeta. Se slovy chvály pak pokračoval: “Myslím, že zde Warren uplatnil skvěle své analytické myšlení.”

Ani takový velikán, jakým Bill Gates bezesporu je, se tedy nebojí otevřeně přiznat, že jej jeho hlavní konkurent přerostl a nyní je se mu daří vskutku skvěle. 

Dnes nejčtenější

.