Zavřít reklamu

Prešla už takmer dekáda odkedy sa čínska firma Xiaomi rozhodla vstúpiť so svojimi produktami do sveta smartfónov. Nízka cena, ktorou sa tieto mobilné telefóny snažia dodnes konkurovať svetovým hráčom ako Apple alebo Samsung, slúži pre ľudí ako väčšinový faktor pri výbere zariadenia. Od smartfónov sa firma postupne rozrastala o výrobu rôznych produktov. Dnes pod značkou Xiaomi môžeme nájsť smart televízory, reproduktory, rôzne domáce elektrospotrebiče, alebo inteligentné svietidlá. Predikcie pre rast firmy sú viac než pozitívne. Xiaomi totiž prichádza na burzu a od tohto kroku si sľubuje viac než dosť.

Podľa mnohých predpovedí by mala prvotná emisia akcií (IPO) Xiaomi priniesť okolo 10 miliárd $ a následne ju ohodnotiť na 100 miliárd $. To by znamenalo, že príchod spoločnosti Xiaomi by mal byť jeden z najväčších vstupov na burzu. Ide o ešte vačší rozruch ako pri príchode internetového obchodu Alibaba. Momentálne sa zisky firmy skladajú až zo 70% práve z predaných smartfónov.

Čo sa týka minuloročných tržieb firmy, tie vyskočili až o 67% , čo dohromady činilo 114,6 miliardy. Strata spoločnosti bola odhadovaná na 43,9 miliardy čínskych yuanov (15 miliárd €) po zisku 491,6 milióna yuanov v roku 2016. Prevádzkový zisk spoločnosti počas uplynulých rokov pochopiteľne o niečo vzrástol.Uvidíme v akých číslach sa bude čínsky výrobca pohybovať po príchode na burzu.

Dnes nejčtenější

.