Zavřít reklamu

Elon Musk sa púšťa do jedného kontroverznejšieho nápadu za druhým. V spornom založení spoločnosti Boring Company sa rozhodol začať s produkciou šiltoviek, ale aj plameňometov. Jeho najnovším výstrelkom je figurovanie v cukrárskom priemysle. Musk si chce založiť cukrársku spoločnosť. A prečo? Skrátka preto, lebo môže.

Otec spoločnosti Tesla sa rozhodol priniesť inovácie aj do cukrárskeho sveta. O tomto kroku informoval pred pár dňami, keď svoj nápad zdieľal na sojom twitteri. Vyzerá to tak, že to myslí naozaj vážne a podľa jeho slov to bude úžasné.

Musk vs Buffett

To, že Elon Musk je naozaj rozšafná povaha nám dokazuje už roky. Preto aj jeho najnovší výplod v podobe cukrárskej kariéry má nejaké príčiny. Jedným z dôvodov je mediálna vojna medzi ním a Warrenom Buffettom. Buffett je momentálne tretím najbohatším človekom na svete. Mimo iných filantropických záležitostí vlastní aj obrovskú cukrársku spoločnosť, s názvom See’s Candies.

Warren Buffett je autorom ikonického vyjadrenia, ktoré hovorí, že podniky majú “hradné priekopy” vo forme silenj značky, čo bráni vstupu konkurenčných firiem na ich územie. Elon sa však aj v tomto prípade skôr baví ako obáva. Na twitteri si trošku zatrollil a na margo Buffettovho vyjadrenia o hradných priekopách dodal, že je dôležité držať krok s inováciami v každom smere. Slovné spojenie „hradné priekopy“ sa tiež dočkalo patričnej kritiky.

Následne bola očakávaná odpoveď od Buffetta, čo vôbec netrvalo dlho. Podpreseda Buffettovej spoločnosti na toto vyjadrenie reagoval v celku pasívne. Buffett si podľa neho uvedomuje zrýchľovanie tempa a neustály príchod nových inovácií. Zároveň však uznal, že Musk sa zapríčinil o prevrat v nejednej oblasti priemyslu, no jeho príchod do cukrárstva je vnímaný veľmi skepticky. Opak však môže byť pravdou, obzvlášť ak Muskovi niekto neverí a podceňuje ho. Hnacím motorom pre vizionára nemôže poslúžiť lepšie nič ako skeptické vyjadrenia. Uvidíme ako ďaleko je Elon Musk schopný zájsť a či sa mu podarí prebúrať cestu do sveta cukroviniek.

Elon Musk

Dnes nejčtenější

.