Zavřít reklamu

Pokud si myslíte, že Apple Story jsou doménou především USA a velkých evropských a asijských měst, jste na omylu. Jablečná společnost se totiž snaží expandovat i do zemí Latinské Ameriky, protože je i v těchto zemích poptávka po jablečných produktech velmi solidní. I kvůli tomu se proto Apple podle zdrojů portálu AppleInsider rozhodl, že síť svých obchodů, která je v těchto končinách zatím poměrně nerozšířená, oživí novým obchodem.

Podle dostupných informací získal Apple před nedávnem povolení k výstavbě a úpravám rozsáhlého jednopatrového obchodu v nákupní čtvrti Polanco v Cuided de Mexico. Obchod na tomto místě by pak měl v následujících měsících vystavět a otevřít jej již na začátku příštího roku. Díky tomu by tak nabídla zákazníkům v těchto končinách daleko lepší služby.

Na tomto území by měl Apple Store vyrůst:

Co si na nás Apple nachystá?

V tuto chvíli není jasné, jakou podobu Apple pro svůj obchod zvolí. Ředitelka maloobchodní sítě Angela Ahrendts se však snaží Apple Story vytvářet tak, aby zákazníci nebrali Apple Story jako pouhé obchody, ale jako místa pro setkání či vzdělání. Ostatně, svědčí o tom i rozestavěný italský Apple Store, který nabídne například náměstí s lavičkami, díky čemuž by měl obchod sloužit i jako jakási odpočinková zóna, ve které se díky kurzům pořádaných Applem můžete přiučit novým věcem, které jdou s jablečnými produkty dělat. Je tedy možné, že i tento Apple Store vybočí svým způsobem z řady nudných obchodů.

Místo, na kterém se Apple rozhodl svůj nový obchod vytvořit, však není tím jediným, se kterým jablečná společnost koketovala. V loňském roce si totiž vyhlídla víceúrovňový obchod, který však nakonec město využilo jinak

Do Brazílie za fotbalem a Applem 

Mexiko však není jedinou zemí, do které hodlá Apple expandovat. Podle již zmíněného zdroje se totiž chystá jablečná společnost rozšířit i do Argentiny a Brazílie. I v těchto zemích jsou totiž její produkty slušně oblíbené a tudíž by ráda šla otevřením nových obchodů tamním zákazníkům naproti. 

Snad se tedy brzy dočkáme i otevření Apple Storu v našich luzích a hájích. Zákazníků tu má Apple totiž opravdu požehnaně. Vzhledem k tomu, že jsme se však zatím nedočkali ani dlouho očekávaného Apple Pay, bych však byl k výstavbě Apple Storu v Čechách či na Slovensku poměrně skeptický. 

Apple Store toronto fb

 

Dnes nejčtenější

.