Zavřít reklamu

V Indii se ztrácí takřka každým dnem spousta dětí. Spousta rodičů se však už dávno smířila s tím, že už nikdy své potomky neuvidí. Ovšem v rámci nové experimentální studie, která testovala technologii rozpoznávání obličeje, se takřka 3 000 ztracených dětí našlo. Speciální program k identifikaci osob potřeboval pouze několik málo dní.

Policie získala přístup k databázi fotografií s přibližně 60 000 pohřešovanými dětmi, které potom program porovnával s přibližně 45 000 fotografiemi sirotků v pečovatelských ústavech po celém světě. Program dokázal rozpoznat obličeje 2 930 dětí, což je opravdu úžasné.

Během pouhých čtyř dnů dostalo téměř 3 000 dětí druhou šanci na život se svými biologickými rodinami. V současné době se policie snaží dostat ztracené děti, které program identifikoval, k biologickým rodinám. Jedná se o úžasný výsledek, který ukazuje, jak technologie dokáže pomoci se ztrácením dětí v Indii.

V současné době je v Indii 200 000 pohřešovaných dětí a asi 90 000 se nachází v různých institucích pečujících o ně. Je nemožné, aby někdo prošel a porovnával fotografie dětí ručně. Technologie rozpoznávání obličeje hledání dětí urychlila. Jedna tamní organizace, která za technologií stojí, požádala Nejvyšší soud v Dillí o přístup k databázi z TrackChild, aby mohla použít fotografie k analýze.

V Indii mizí děti z různých důvodů. Zatímco některé jsou uneseny a prodány do prostituce, jiné utíkají od rodičů samy kvůli zneužívání. Dokonce někteří rodiče záměrně zavedou nechtěné dcery na místo, které dítě nepozná, a nechají je tam.

Ovšem někdy se stane, že se dítě ztratí náhodou, jako Sdaroo Brierley. Jako mladý chlapec ztratil svého staršího bratra na vlakovém nádraží. Usnul ve vlaku a nemohl se z něj dostat. Procestoval v něm 1 500 kilometrů celou Indií. Bohužel, byl natolik malý, že nevěděl, jak se jmenuje rodné město, z něhož pochází, a tak se mu podařilo spojit s biologickou matkou až po 25 letech.

622-missing-children-india-facial-recognition_1024-fb

Dnes nejčtenější

.