Zavřít reklamu

Pokud se zajímáte o Apple i skrze jeho ekonomické fungování, jistě vám nebude jméno Warren Buffett cizí. Tento legendární investor, který stojí v čele investiční společnosti Berkshire Hathaway totiž napumpoval do akcií Applu v minulých letech opravdu spousty peněz, aby díky úspěchům jablečné společnosti o další desítky milionů zbohatl. A jak se zdá, ve své taktice pokračuje Warren Buffett dále.

Věštec z Alabamy, jak se Warrenovi díky jeho neuvěřitelně přesným předpovědím událostí na akciovém trhu přezdívá, vlastnil skrze svou společnost zhruba 133 milionů akcií jablečné společnosti, který se podle svých nedávných slov rozhodně nehodlal vzdát. Portálu CNBC pak Warren Buffet včera večer dokonce prozradil, že v prvních třech měsících letošního roku nakoupil skrze Berkshire Hathaway dalších 75 milionů akcií, díky čemuž tak nyní vlastní 240,3 milionu akcií Applu v celkové hodnotě 42,5 miliardy dolarů. K tomuto rozhodnutí vedlo Buffeta hlavně dlouhodobé sledování Applu, které ukázalo, že vydělává téměř dvakrát tolik jako druhá nejvýnosnější společnost v USA a proto je investice do jeho akcií cestou k úspěchu.

Zajímavé je, že v minulosti se Buffett investicím do technologických společnosti spíše vyhýbal. Na Apple však nahlíží z jiného úhlu pohledu a proto se investice neobává. Ba naopak se dá očekávat, že s ohledem na rostoucí hodnotu Applu a velmi dobré finanční výsledky z předešlých dvou čtvrtletí, není Buffettova investice z předchozích měsíců tou poslední. 

102468192-warren-buffett.1910x1000

Dnes nejčtenější

.