Zavřít reklamu

Ačkoli je HomePod na první pohled designově povedený produkt a jeho zvuková reprodukce není vůbec špatná (viz naše recenze), tak si bohužel větší počet zákazníků nezískal a jeho prodeje jsou podle posledních informací nízké. Existuje hned několik důvodů, proč HomePod nejde na odbyt a jednou z nich je jednoznačně i mozek celého reproduktoru – Siri. Ani v plné síle nepředvádí asistentka žádné zářné výkony a v HomePodu je navíc značně omezená. A právě HomePod a jeho Siri si vzal nedávno na mušku i Conan O’Brien, který si ve své show z reproduktoru trefně vystřelil.

Je více než jasně, že se Apple snaží svým HomePodem přímo konkurovat již zaběhlému Amazonu Echo, tedy chytrému reproduktoru od Amazonu, jehož hlavní hnací silou je asistentka Alexa. Jenže právě Alexa je ve srovnání se Siri značně vyspělejší a obzvlášť v chytrém reproduktoru má výrazně navrch. Z některých srovnání od uživatelů dokonce vyplývá, že Siri za Alexou zaostává i v základních příkazech a otázkách.

Andy ze show od Conana si to však nemyslí. Sám totiž jeden z HomePodů vlastní a pokládá mu nejrůznější otázky při luštění křížovek, přičemž mu je Siri vždy schopná odpověď. To ale Andy ještě netuší, jaký fígl asistentka od Applu ke zjištění odpovědí používá. Podívejte se na video.

Conan HomePod

Dnes nejčtenější

.