Zavřít reklamu

Ačkoliv je služba FaceTime mezi jablečnými uživateli velmi oblíbená a mnozí z nich si nedokáže používání iPhonu hovorů skrze FaceTime představit, existují země, kde byste se bez něj přeci jen obejít museli. Jednou z nich jsou i Spojené arabské emiráty, ve kterých je kvůli přísným regulačním pravidlům tato aplikace na zařízeních prodávaných blokována. Jablečný ekosystém v této arabské zemi luxusu tak nabývá nepěkných trhlin. To by se však mohlo již brzy změnit.

Apple začal podle dostupných informací s federální vládnou Spojených arabských emirátů vyjednávat o tom, aby používání internetového videochatu povolila a umožnila tak odblokování FaceTime pro zákazníky Applu v zemi. Ti by tuto možnost s téměř stoprocentní jistotou velmi uvítali. V tuto chvíli je pro ně však jedinou možností k využívání FaceTime zakoupit iPhone v zahraničí, jelikož na iPhony odjinud se blokace FaceTime nevztahuje. Další možností je pak prý i využívání VPN připojení u iPhonů koupených v zemi.

Výhra pro všechny

Pokud se Applu podaří tamní vládu přesvědčit, nebude to výhra jen pro jeho zákazníky, ale i pro něj. Obecně totiž platí, že s rozšiřováním služeb a funkcí ekosystému hlad po jablečných produktech v zemích roste, díky čemuž se zvyšují i zisky jablečné společnosti. 

Uvidíme, jak tedy tato vyjednávání dopadnou. Jelikož však krom Applu tlačí na vládu například i Microsoft kvůli svému Skypu, mohli bychom se dočkat zdaru. Zájem o využívání těchto služeb mezi tamními obyvateli totiž bezesporu je. 

facetime-fb

Dnes nejčtenější

.