Zavřít reklamu

Apple včera oficiálně oznámil finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí, přičemž vzápětí se objevily zprávy, že iPhone X se neprodával tak, jak cupertinská společnost původně doufala. Ovšem CEO Tim Cook se snažil zprávy vyvrátit během konferenčního hovoru a opakovaně prosazoval, že výroční iPhone X sklízí opravdu úspěch.

Cook podotkl, že iPhone X se stal nejprodávanějším iPhonem každého týdne ve druhém fiskálním čtvrtletí, což tvrdil také po oznámení finančních výsledků za první fiskální čtvrtletí. „Vzhledem k tomu, že jsme v roce 2014 rozdělili řadu na iPhone 6 a iPhone 6 Plus, je to první cyklus, kdy byla nejpopulárnějším modelem iPhonu nejvyšší verze.“

Pokud jde o reakci zákazníků na iPhone X, Cook uvedl, že s jablečným telefonem je spokojeno 99 % zákazníků, a tak se jedná o „milovaný produkt“.

Dále se analytici ptali, zda jsou zákazníci ochotni zaplatit za iPhone X tak vysokou částku. Cook vysvětlil, že Apple nastavuje cenu za produkt takovou, aby odpovídala hodnotě, kterou dodává. Poznamenal navíc, že iPhone X je „nejmodernějším produktem na trhu“.

Podle analytiků se poptávka po iPhonu X zpomalila, přičemž dodavatelé hlásili, že se ze strany kalifornského giganta snížily objednávky na komponenty pro iPhone X. Právě kvůli těmto prognózám klesla i cena akcií Applu, nicméně po tom, co Cook uvedl všechno na pravou míru, cena akcií vzrostla o 5,75 %.

Tim Cook Jony Ive iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.