Zavřít reklamu

Pokud používáte každodenně ke komunikaci s vašimi přáteli Messenger ale vylepšení, která mu Facebook v posledních měsících vnukl, vás absolutně neoslovila, máme pro vás skvělou zprávu. Na včerejší konferenci Facebooku F8 se totiž vedení této sociální sítě rozpovídalo o spoustě plánů, které do budoucna mají. A přepracovaný Messenger mezi nimi též je.

Facebook se nechal slyšet, že svou aplikaci výrazně předělá, aby působila jednoduchým a čistým dojmem, díky čemuž bude i její využívání daleko snadnější a příjemnější. Lidé kolem Marka Zuckerberga si totiž nejspíše uvědomili, že “nafukování” Messengeru o spousty nepotřebných a mnohdy hloupých funkcí není tou správnou cestou, kterou se ubírat. Valnou většinu všech vylepšení, které do své aplikace napasovali, z ní proto odstraní.

“Když posíláte zprávy, chcete mít jednoduchý a rychlý zážitek,” řekl o přepracované aplikaci Mark Zuckerberg a pokračoval: “Využíváme tohoto okamžiku, abychom kompletně přepracovali Messenger tak, aby se soustředil právě na tyto myšlenky. Svá slova pak opřel o pár fotografií toho, jak by měl nový Messenger vypadat. Fotografie naleznete v galerii pod tímto odstavcem.

Jak můžete sami vidět, spodní lišta Messengeru by se měla výrazně zjednodušit, jelikož bude disponovat pouze třemi kartami pro chat s jednotlivci, skupinami a zřejmě jakýsi vyhledávač. Uspořádání ikon pro audio a video hovory potom zůstane na svém místě. S trochou nadsázky se tak dá říci, že Facebook oživí design, který u svého Messengeru použil před několika lety před nástupem vylepšení. Skvělou zprávou je i to, že by měla dostat aplikace podporu tmavého režimu nebo chcete-li Dark Modu. Díky tomu tak bude Messenger nejen že vypadat skvěle, ale majitelům iPhonu X s OLED displejem ušetří nemálo baterie. 

V tuto chvíli není bohužel jasné, kdy přesně tato verze Messengeru na telefony dorazí. Podle slov jednoho z představitelů Facebooku to však bude velmi, velmi brzy. Vývojáři na ní totiž pracují již od začátku letošního roku a se svou prací již finišují. 

messenger dakr mode

Dnes nejčtenější

.