Zavřít reklamu

Tim Cook se po ohlášení finančních výsledků za druhé fiskální čtvrtletí podělil ještě o několik pozoruhodných detailů, které se týkaly prodejnosti jablečných produktů. Prozradil, jak jsou na tom nositelná zařízení a že Apple Pay se rozšíří do dalších zemí.

Cook uvedl, že kategorie Ostatní přinesla rekordní příjmy, a to takřka 4 miliardy dolarů. V kategorii jsou zahrnuty produkty jako AirPods, Apple Watch, HomePod, Beats, iPod Touch, Apple TV a další. „V kategorii s nositelnými zařízeními, jako jsou Apple Watch, Beats a AirPods se jednalo o další vynikající čtvrtletí. Tržby z uvedených produktů byly o téměř 50 % vyšší než v předchozím roce.“ Jelikož však Apple přesná prodejní čísla jednotlivých produktů neprozrazuje, bohužel netušíme, kolik jednotlivých produktů zhruba prodal. Podle Cooka jsou však jablečné kukačky nejlukrativnějším produktem dané kategorie, takže je prakticky jasné, že jejich prodeje opět atakovaly rekordy a výnosy celé kategorie táhly strmě vzhůru.

Tim Cook dále zabrousil několika slovy i na HomePod. Žádné prodejní detaily o něm sice nesdělil, prohlásil však, že je podle jeho názoru průlomovým asistentem, který změní způsob, jakým posloucháme hudbu. Dále zmínil, že se jablečná společnost těší na to, až HomePodu vnukne nové funkce a rozšíří je na další trhy, což by mělo být prý brzy. Žádnou konkrétní časovou osu však opět nezmínil. 

Snad tedy nebude Apple se spuštěním prodeje HomePodu příliš dlouho otálet a na pulty obchodů jej dodá již v horizontu několika týdnů. Prodeje chytrého reproduktoru Applu jsou totiž podle mnohých analytiků poměrně nízké, což si však lze vysvětlit právě jeho nedostupností na valné většině trhů.

apple-watch-spring-fb

Dnes nejčtenější

.