Zavřít reklamu

Když nám Apple vloni v červnu na své konferenci WWDC ukázal poprvé svou platformu pro rozšířenou realitu ARKit, neskrýval nadšení. Dokonce i Tim Cook se v několika rozhovorech nechal slyšet, že je z ARKitu nadšený a chce se mi křičet radostí. Po uvedení této novinky se však začalo v kuloárech čile spekulovat o tom, že se jedná o pouhý předvoj něčeho mnohem většího – brýlí či speciálního headsetu pro rozšířenou/virtuální realitu. A na tom Apple skutečně podle zpráv CNETu pracuje.

Podle zdrojů CNETu pracuje údajně Apple na špičkovém headsetu, kterým by rád posunul vnímání rozšířené reality na zcela novou úroveň. Podle dostupných zpráv bychom se měli dočkat zařízení podporujícího AR i VR, které bude disponovat dvěma displeji s rozlišením 8K. Mnohem zajímavější je však to, že by toto zařízení mělo pracovat zcela bezdrátově a bez další spousty různých senzorů. Krom samotného headsetu by měl zážitek zprostředkovávat i jakýsi “počítač”, který bude s headsetem propojen bezdrátově a bude osazen 5nm procesorem Applu, který bude výkonnější než cokoliv, co je v současné době k dispozici. Podobné čipy pak bude Apple používat i v počítačích. “Počítač”, který je nyní ve fázi testování se podobá klasické bedně k PC, což však Apple samozřejmě změní. V dalších verzích tohoto produktu by pak mohla zmizet i samotná krabice a veškeré technologie potřebné k perfektnímu zprostředkování zážitku by dokázal samotný headset.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Krom speciálního headsetu však Apple chystá i dvojici AR brýlí, kterou by rád v budoucnu též ukázal. Tyto brýle by však nejspíš nebyly tak úzce zaměřené na AR jako právě headset. Těžko však samozřejmě v tuto chvíli říci, kdy se něčeho podobného dočkáme a zda vůbec. Projekt může být samozřejmě lusknutím prstu zastaven.

Uvidíme, s čím na nás tedy Apple za pár měsíců či let vyrukuje. Dá se však očekávat, že s blížícím se představení začnou na světlo světa vyplouvat i další a další zprávy, které nám tajemství okolo tohoto produktu poodkryjí. 

hardlight-vr-suit-dont-just-play-the-game-feel-it

Dnes nejčtenější

.