Zavřít reklamu

Vedoucí marketingového oddělení Microsoftu šokoval prohlášením, že společnost už nemá zájem válčit s Applem. Pravděpodobně si vzpomínáte na období, kdy společnosti Apple a Microsoft na sebe házely špínu, ovšem zdá se, že takovým dnům je konec.

V minulosti společnosti Apple a Microsoft proti sobě ostře bojovaly. Zpočátku ve sporu proti sobě stály MS-DOS vs. Mac, později Windows vs. macOS. I Steve Jobs a Bill Gates se doslova nenáviděli. Situace se v posledních letech však začala slušně zlepšovat, neboť na pozice CEO obou společností nastoupili jiní lidé – Microsoft vede Satya Nadella a Apple zase Tim Cook.

V současné době Microsoft vidí smysl ve spolupráci s dalšími technologickými giganty, jako jsou Apple a Google. Podle něj je lepší s nimi spolupracovat, než s nimi bojovat.

Apple a Microsoft spolupracují

Marketingový ředitel Microsoftu Chris Capossela vysvětlil v jednom rozhovoru nový postoj společnosti: „Musíme přinést naše produkty na platformy, které používají naši zákazníky. Takže Office na iPad a iPhone.“ Ve skutečnosti byla válečná sekera mezi Applem a Microsoftem zakopána už před lety. Jak poznamenal Capossela, válka skončila v roce 2014, kdy Microsoft vydal aplikace Word, Excel a PowerPoint pro iPad. Redmondská společnost přestala usilovat o to, aby si všichni kupovali počítače se systémem Windows, a své programy začala nabízet i na jiných platformách.

Pro Microsoft je totiž mnohem důležitější, aby více uživatelů používalo software určený pro produktivitu než systém Windows. V App Storu už má desítky aplikací, například i aplikaci OneDrive či překladač. Zdá se, že se Microsoft našel ve vývoji softwaru, který lidé potřebují k práci.

apple microsoft fb

Dnes nejčtenější

.