Zavřít reklamu

V uplynulém týdnu hned několik dodavatelů komponentů pro iPhone X uvedlo, že poptávky ze strany cupertinské společnosti se snížily. Samsung je dalším dodavatelem, který si stěžuje na to, že se snížily objednávky na OLED panely, které používá Apple u svých iPhonů X.

Jak uvádí agentura Bloomberg, Samsung zveřejnil své finanční výsledky, ve kterých je uvedeno, že jsou tržby z OLED panelů nižší, než se původně očekávalo, protože se zpomalila poptávka po flexibilních OLED panelech. Samsung uvedl, že byznys s displeji vzrostl za poslední čtvrtletí pouze o 3,4 %.

Samsung v komentáři k finančním výsledkům prozradil, že prodeje displejů se sice snížily, nicméně společnost dokázala zvýšit zisky v ostatních oblastech podnikání, jako jsou například paměti.

V posledních týdnech se šušká, že se iPhone X neprodává podle představ kalifornského giganta. Podle jedné zprávy je navíc Apple donucen být závislý i pro tento rok pouze na OLED panelech od Samsungu, protože LG má prozatím výrobní problémy, a tak není jisté, že by doladil výrobu OLED displejů ještě pro letošní modely.

Apple oznámí finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2018 už 1. května, což nám poskytne bližší pohled na to, jak se iPhonům dařilo.

face id iphone x

 

Dnes nejčtenější

.