Zavřít reklamu

Internet v dnešní době používá doopravdy skoro každý. Pokud vlastníte zařízení s operačním systémem macOS, s největší pravděpodobností internet navštěvujete pomocí prohlížeče Safari. Každý z nás má také plno oblíbených stránek, které navštěvujeme. Pro někoho to můžou být například sociální sítě, například Facebook, Twitter nebo Instagram. V případě, že jste student, možná každý den navštěvujete portál, na kterém si hlídáte své hodnocení nebo docházku. Zkrátka a jednoduše, každý z nás je jedinečný a každý z nás denně navštěvuje jiné stránky. Pokud byste se chtěli dozvědět, jak k těmto webovým stránkám získat rychlý přístup v Docku, tak rozhodně čtěte další odstavec, kde si povíme, jak na to.

Jak uložit webovou stránku do Docku

Postup je jednodušší, než se na první pohled může zdát. První věc, kterou provedeme, je, že otevřeme aplikaci Safari. Poté přejdeme na webovou stránku, jejíž odkaz chceme mít v Docku k dispozici pro rychlý přístup. Jakmile se budeme nacházet na stránce, jednoduše klikneme a podržíme kurzor na URL adrese. Stále držíme levé tlačítko myši (prst na trackpadu) a přesuneme URL adresu směrem dolů do pravé části Docku – tzn. na pravou stranu za vertikální rozdělovač. Poté můžeme pustit tlačítko myši (sundat prst z trackpadu) a rychlý odkaz na požadovanou webovou stránku nám zůstane připnutý v Docku.

Od této doby, kdykoliv budete potřebovat mít rychlý přístup k nějaké stránce, můžete využít tohoto triku. Dle mého názoru je tato možnost doopravdy nejrychlejší – nemusíte ani zapnout prohlížeč internetu. Jednoduše stačí kdykoliv jedenkrát kliknout na ikonu a rázem se nacházíte v prohlížeči na stránce, kterou jste si uložili.

zvuk_safari_macos_fb

Dnes nejčtenější

.