Zavřít reklamu

Nie je to až tak dávno, čo poľské štúdio Immersion so sídlom vo Varšave oznámilo  zaujímavo vyzerajúci titul The Ancients. Hra bude využívať interaktívne prvky a funkciu rozšírenej reality ARKitu pre iOS. Virtuálna a rozšírená realita je stále populárna, o čom svedčí aj narastajúci záujem vývojárov o túto technológiu.

Varšavské herné štúdio pri vízii hry spojilo sily s nemenej úspešným štúdiom Vive, aby pre hru vyvinuli 2D a 3D platformové plány, na ktorých bude spomínaný titul postavený. Ide o strategický titul v reálnom čase, so zameraním pre smartfóny disponujúce kompatibilitou ARKitu od Applu a ARCore z dielne Googlu. Úlohou hráčov v tomto titule bude popasovať sa o nadvládu nad morskou krajinou so svojimi nepriateľmi. Na ceste za víťazstvom si budete musieť vybudovať čo najväčšiu flotilu a vojsko, s ktorým sa na virtuálnej hracej ploche pokúsite premôcť protihráčovu flotilu, ale aj všemocných obrov – the Ancients.

Hracia plocha, na ktorej námorné súboje prebiehajú sa vďaka rozšírenej realite ocitne priamo vo vašej obývačke. Hlava štúdia Immersion Jakub Róźalski, ktorý má na starosti kompletný vizuál obrov a grafického spracovania, sa k prichádzajúcej novinke vyjadril v krátkom rozhovore pre portál VR Focus. Vo videu popisuje hlavné herné možnosti a funkcie The Ancients, pričom uvádza, že v prvotnej fáze hry budú hráči čeliť nepriateľom v podobe umelej inteligencie, multiplayer je až ďalšou kapitolou hry. Tento krok bol učinený z dôvodu kompletného osvojenia hernej techniky a stratégie, ktorá je takpovediac nutnou a potrebnou zložkou v úspešnom zvládnutí gameplayu.

Hráči budú mať na výber z niekoľkých frakcií, pričom sa lode odlišujú na základe typu a schopností. V hre nájdeme plavidlá severských kmeňov, lode z juhovýchodnej Ázie, ale aj flotily s nádychom prastarých kultúr blízkeho východu. Charakterickými odlišnosťami disponujú aj obri, ktorí sú rozdelení do skupín na základe elementov. Tým pádom si v hre môžete vybrať, z rôznych kombinácií ako zostaviť svoje vojsko.

V prípade tejto hry je rozšírená realita výborným spôsobom, ako si udržať prehľad v priebehu rozohranej partie. Pri pohľade na obrazovku tabletu, na ktorej dostatočne nevidíte rozostavenie „figúrok“, si presúvaním okolo hracej plochy vylepšíte perspektívu a naplánujete taktiku, ktorú nepriateľ vôbec nemusi čakať. V pláne štúdia je aj príchod hry pre VR, no momentálne je všetka pozornosť upriamená práve na titul disponujúci rozšírenou realitou.

  • The Ancients AR vychádza už 15. mája pre zariadenia s iOS. Tvorcovia hry zároveň spustili predobjednávky titulu na App Store.

[appbox appstore id1288064700]

The Ancients

Dnes nejčtenější

.