Zavřít reklamu

V posledních několika týdnech se už mnohokrát spekulovalo o tom, že cupertinská společnost snižuje objednávky komponentů pro současné generace iPhonů. Výrobci však mají nadbytečné zásoby. Zdá se ale, že situace se až do třetího čtvrtletí letošního roku nezmění, jak naznačuje nejnovější zpráva. S trochou nadsázky se tak dá říci, že budou výrobci rádi, když se jim podaří „zbavit“ jejich nadbytečně vyrobených kusů.

Podívejte se, jak by vypadal (PRODUCT)RED iPhone X od Martina Hájka:

Společnost Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) je jedním z největších dodavatelů komponentů kalifornského giganta. Ovšem tržby společnosti v prvním čtvrtletí letošního roku klesly oproti předchozímu čtvrtletí o 7,8 %, což je zhruba okolo 1 miliardy méně, než očekávali analytici. Dále jsou nízké i hrubé marže. Důvodem je, že Apple výrazně snížil počet objednávek.

Situace se změní příchodem nových modelů

Ale TSMC není jediná společnost, která začala snižovat výrobu. Z dnešní zprávy také vyplývá, že někteří výrobci dotykových panelů, kteří pracují pro Apple, začali snižovat výrobu. Dodavatelé jsou zjevně zklamaní, ale jen do okamžiku, než se opět rozběhne výroba nových iPhonů, které letos Apple připravuje. Ostatně, ani již zmíněné TSMC nemusí momentální útlum výroby příliš mrzet. Před pár dny se totiž na světlo světa dostala informace přímo z nitra společnosti, podle které je výrobce čipsetů přesvědčen, že pro něj bude letošní rok co do zisků rekordní. Lví podíl na tom mají mít hlavně procesory pro letošní iPhony, které Apple představí v září a které by měly být podle mnoha analytiků velkým trhákem. Jablečné společnosti se jimi totiž podaří uspokojit téměř všechny své zákazníky, jelikož nabídne jak standardní 5,8″ OLED model, tak i větší verzi s 6,5″ OLED displejem a levný LCD model s 6,1″, který by měl též prodeje velmi solidně rozpumpovat.

iphone battery fb

 

Dnes nejčtenější

.