Zavřít reklamu

V minulých týdnech jsme vás poměrně intenzivně informovali o novinkách, které si pro své posluchače připravuje streamovací společnost Spotify. Ta totiž před nedávnem vstoupila na burzu a svými nynějšími kroky se snaží nalákat co nejvíce nových posluchačů, díky čemuž se stane v očích investorů daleko lákavější společností. Novinky, na které chce nové posluchače “lovit”, pak před malou chvílí představila v New Yorku.

Zřejmě nejzajímavější novinkou, kterou Spotify představilo, je nový režim, který by měl snížit velmi výrazně při streamování hudby spotřebu dat. Streamování hudby by mělo být při spuštění tohoto režimu zhruba o 75 % úspornější. S trochou nadsázky se tak dá říci, že pokud jste vášnivými posluchači Spotify ale váš datový limit je nízký, po spuštění “úsporného datového režimu” se jeho vyčerpání obávat nebudete muset.

Takto vypadá beta verze testované aplikace:

Nové možnosti

Bezplatná verze Spotify též nabídne širší nabídku playlistů (přibude možnost poslechu 15 celosvětově nejoblíbenějších), které si budou moci posluchači zdarma přehrávat, či větší možnosti personalizace, díky čemuž byste mohli ve Spotify častěji nacházet hudbu, která je vám zrovna po chuti. Příjemné je i to, že si uživatelé budou moci zvolit a přehrát jakoukoliv písničku z daných playlistů kolikrát chtějí, díky čemuž bude využívání Spotify daleko přívětivější. Stále však budete omezeni oněmi playlisty. Jelikož je v nich asi 750 skladeb, výběr bude opravdu slušný. Celkově bychom se pak měli dočkat i přepracování iOS i Android aplikací, které by měly být pro uživatele o něco přívětivější. 

Spotify se též pochlubilo novými počty svých uživatelů. V tuto chvíli podle něj využívá jeho placenou verzi na 71 milionů zákazníků, 90 milionů zákazníků se pak spokojí s verzí bezplatnou. Platících posluchačů je tak téměř 2x více, než kolika disponuje Apple u své Apple Music. 

Jak tedy můžete sami vidět, Spotify se dočká opravdu zajímavých vylepšení, které jeho využívání slušně pozdvihnou. Pokud si však chcete užívat poslech jakékoliv hudby kdykoliv a kdekoliv (a nechcete být omezeni skladbami z playlistu) a nesnášíte otravné reklamy mezi jednotlivými songy, bude pro vás stále daleko smysluplnější zaplatit si Premium účet. 

spotify

Dnes nejčtenější

.