Zavřít reklamu

Apple přesně před 3 lety, tedy konkrétně 24. dubna 2015, oficiálně zahájil prodej Apple Watch. O jablečných kukačkách se současný CEO cupertinské společnosti Tim Cook vyjádřil jako o další kapitole v historii Applu.

Tim Cook představil Apple Watch na zářijové konferenci v roce 2014, a tak si fanoušci museli počkat sedm měsíců, než se jim nositelné zařízení dostalo do rukou, respektive na zápěstí. Steve Jobs se však inteligentních hodinek už nedožil.

Steve Jobs zemřel v říjnu roku 2011 a Apple Watch spatřily světlo v dubnu roku 2015, tedy necelé čtyři roky po smrti Jobse. Sice se nejednalo o první jablečný produkt, který vyšel po jeho smrti, nicméně se jednalo o první významnou produktovou řadu, se kterou kalifornský gigant přišel po smrti svého zakladatele.

Konceptualizace Apple Watch probíhala zrovna v době, kdy inženýři Applu pracovali na iOS 7. Poté se koncept proměnil v produkt. Apple získal celou řadu odborníků na inteligentní senzory, aby vytvořil produkt, který se zásadně lišil od iPhonu.

Velkolepé odhalení Apple Watch se konalo 9. září 2014 na mediální události, během níž Apple představil ještě i iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Akce se tehdy konala v The Flint Center for the Performing Arts v Cupertinu. Právě na daném místě Jobs představoval první Mac v roce 1984 a Bondi Blue iMac G3 v roce 1998.

Sice se Apple Watch začaly prodávat teprve před 3 roky, a tak nemůžeme ještě mluvit o historickém produktu, ovšem pro Apple se jednalo o významný milník.

Apple Watch s OLED Retina displejem měly uvnitř procesor S1, o němž bylo řečeno, že se jedná o počítač na architektuře jednoho čipu. Apple zároveň u hodinek použil pohybový motor zvaný Taptic Engine sloužící pro haptickou odezvu. Ještě navíc zařízení disponovalo senzorem pro snímání tepu srdce a odolností proti vodě IPX7. Všechny modely prvotních jablečných hodinek měly 8GB úložiště.

apple watch series 1 fb

Dnes nejčtenější

.