Zavřít reklamu

Intel v minulém týdnu oznámil, že rozpouští oddělení New Devices Group, které pracovalo na futuristických inteligentních brýlí s rozšířenou realitou. Začátkem letošního roku prosákly na povrch informace o chytrých brýlích Vaunt, které měly vypadat jako klasické brýle a promítat obraz na sítnici. Ovšem Intel pohřbil projekt ještě dříve, než ho zrealizoval.

Intel se tedy přestává soustředit na nositelná zařízení a spíše se zaměří na současné a budoucí generace procesorů a čipů pro osobní počítače, počítače Mac, servery a mobilní zařízení. „Intel neustále pracuje na nových technologiích,“ uvedl Intel v prohlášení pro server CNBC News. Poznamenal ještě, že sice vytvořil něco, čím se liší od konkurenčních produktů, ovšem nakonec se rozhodl brýle poslat do věčných lovišť a neuvést je na trh. Intel si totiž myslí, že by zařízení nedosáhlo takového prodejního úspěchu, jaký očekává.

Vítězství pro Apple?

Intel se rozhodl ukončit vývoj svých inteligentních brýlí, které označoval buď jako Vaunt, nebo jako projekt Superlight, čímž ostatním společnostem, jako je Apple, v podstatě otevírá cestu k větším příležitostem. Apple už delší dobu vyvíjí vlastní chytré brýle, které prozatím označujeme jako Apple Glass.

Koncept Apple Glass od iDropNews:

Sice cupertinská společnost neprozradila, kdy by se mohly brýle s rozšířenou realitou dostat na trh, nicméně CEO Tim Cook naznačil, že společnost pracuje na velkých věcech v oboru rozšířené reality. Objevily se však nedávno spekulace, že Apple Glass by mohly světlo světa spatřit koncem roku 2019 či začátkem roku 2020.

RIP New Devices Group

Intel představil oddělení New Devices Group v roce 2013, kdy současný CEO Brian Krzanich převzal kontrolu nad společností od tehdejšího CEO Paula Otelliniho. O rok později se skupina rozšířila akvizicí o firmu Basis, která vytvořila chytré hodinky Basis. Ovšem Intel nositelný produkt zrušil poté, co se objevily stížnosti na přehřívání. Kupujícím tak vrátil peníze, namísto aby se snažil chybu nějak napravit. Skupina New Devices Group formálně spadala pod divizi New Technology Group, která zůstala prozatím zachovaná.

Podívejte se, jak by vypadaly brýle od Intelu:

Apple Glass

Dnes nejčtenější

.