Zavřít reklamu

Den Země, který se každoročně slaví 22. dubna, již klepe na dveře. Apple si je této skutečnosti samozřejmě moc dobře vědom a s jeho oslavou již pozvolna začal. Poté, co se před pár hodinami pochlubil svými environmentálními úspěchy za uplynulý rok, začal dnes na svých Apple Store přebarvovat ikonická loga na zeleno, respektive jejich část znázorňující lístek.

Této tradice se Apple drží již řadu let a ani letošek nemohl být samozřejmě výjimkou. Tímto gestem se Apple snaží poukázat na důležitost ochrany Země a celkově zvýšit povědomí o této problematice. Sluší se však zdůraznit, že tuto myšlenku se snaží Apple “troubit do světa”  celoročně, jelikož ji považuje za velmi důležitou pro život na naší planetě. 

Nejsou to však jen zelené lístečky u ikonického loga, čím Apple letošní Den Země slaví. Jeho zaměstnanci v Apple Storech v USA, Velké Británii a Austrálii jsou totiž již od minulého týdne oděni do tmavě zelených triček namísto typických modrých. Krom toho pak Apple chystá i speciální fitness výzvu pro majitele chytrých hodinek Apple Watch. Ti si budou moci za svou aktivitu na Den Země vysloužit speciální odměnu ve formě odznáčku a samolepek do iMessage. Pokud jste tedy vášnivými plniteli těchto výzev, rozhodně byste neměli právě tuto zmeškat. 

Naší planetě se Apple rozhodl symbolicky nadělit i nového recyklačního robota Daisy, který by měl podle jeho slov zvládat rozebrat za hodinu až 200 iPhonů. Nový recyklační robot je navíc z části vyroben ze svého předchůdce Liama, respektive z recyklovaných materiálů z něj. 

earth-day

Dnes nejčtenější

.