Zavřít reklamu

Pár dnů zpět jsme si ukázali, jak na vašem macOS zařízení smazat z historie Safari jen konkrétní položky, jednu po druhé. To samé existuje i pro operační systém iOS. Většina z vás možná ani neví, jak se do historie v Safari na iOS dostat. Dokonce i já jsem to donedávna nevěděl. Pokud vás tedy zajímá, jak z historie Safari smazat pouze určitou položku (například jste hledali dárek pro vaši drahou polovičku nebo zrovna dělali něco jiného), dozvíte se to v dalším odstavci.

Jak v iOS verzi Safari smazat položky z historie

První krok, bez kterého se neobejdeme, je otevřít aplikaci Safari. Poté, co Safari otevřeme, klikneme v dolní nabídce na ikonu knížky. S největší pravděpodobností se nám otevře Seznam četby. V každém případě se musíme pomocí tlačítka, které má podobu hodin, v horní části obrazovky přepnout do Historie. Odtud už můžeme jednoduše pomocí přejetí prstem zprava doleva mazat jednotlivé záznamy.

V případě, že chcete z historie smazat více záznamů, například za poslední hodinu, den, dva dny a nebo od počátku věků, můžete tak učinit pomocí tlačítka Smazat. Tlačítko Smazat se nachází v pravém dolním rohu okna. Po kliknutí na toto tlačítko se zobrazí nabídka, která nás upozorňuje, že smazáním bude odstraněna historie, cookies a další data prohlížení. Historie taktéž bude odstraněna ze zařízení přihlášených k vašemu účtu na iCloudu. Z nabídky si můžete vybrat čtyři možnosti, a to smazat historii za poslední hodinu, z dneška, z dneška a včerejška a nebo vše.

Na závěr ještě sdělím podstatnou informaci – pokud se rozhodnete smazat položku z historie, pamatujte, že se tato položka smaže nenávratně. Pokud byste chtěli historii z nějakého důvodu obnovit, budete to schopni provést pouze v případě, pokud máte vytvořenou zálohu a tuto zálohu byste obnovili skrze iTunes.

iPhone iOS. Safari FB

Dnes nejčtenější

.