Zavřít reklamu

Policie během vyšetřování různých případů spoléhá i na to, že jsou někteří zločinci hloupí podobně jako jeden dealer drog, který přes WhatsApp poslal fotografii s částečnými otisky svých prstů.

Obchodník s drogami poslal přes WhatsApp několik zpráv, v nichž nabízel drogy na prodej, přičemž na jedné z fotografií byly vyfoceny tablety extáze přímo v jeho dlani. Důstojník se při pohledu na fotografii zamyslel a všiml si, že by bylo možné z fotografie získat otisky prstů. Ovšem byla vidět špatná část prstu.

„Byla vidět pouze část uprostřed a naspodu prstu – záznamy však uchovávají jen horní část. Znamená to tedy, že z fotky nebyla nalezena shoda v národních databázích,“ uvedl důstojník.

Policie však měla další důkazy, které vedly přímo k podezřelému, přičemž fotografie byla nakonec použita k prokázání toho, že on je dealer drog. Stačil pouze malý kousek fotografie k tomu, aby bylo dokázáno, že podezřelý je hledaným prodejcem drog. Vzápětí bylo dopadeno dalších 11 zločinců spojených s případem.

drugs whatsapp fb

Dnes nejčtenější

.