Zavřít reklamu

Většina uživatelů macOS zařízení ví, že si v Safari mohou jednoduše smazat historii z poslední hodiny, dne, dvou dnů a nebo od počátků věků. Méně z nich už ale ví, že je v Safari možnost smazat z historie i například pouze jeden konkrétní záznam. To se může hodit hned v několika situacích – například tehdy, kdy chcete pro svou milovanou polovičku koupit dárek a nechcete, aby se to nedozvěděla – nebo také nechcete, aby se dozvěděla, na jaké „zvláštní“ stránky v období svého volna chodíte. Důvod si podle mě každý z nás najde. Smazat z historie pouze konkrétní záznam je vcelku jednoduché. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Jak z historie smazat jen určitou položku

Otevřeme Safari a v horní liště klikneme na záložku Historie. Z rozbalovacího menu, které se zobrazí, vybereme hned první možnost, a to Zobrazit veškerou historii. Naše historie se nám zobrazí zvlášť v panelu (pokud nechcete přijít o právě otevřenou stránku, doporučuji, abyste si otevřeli nový panel prohlížeče). Zde poté nalezneme tlačítko Smazat historii. Pomocí tohoto tlačítka můžeme smazat záznamy z určitých časových úseků (jak už jsem zmínil v úvodu). Pokud chceme smazat jen jeden určitý záznam, označíme si jej kliknutím. Poté na něj klikneme pravým (v případě MacBooku dvěma prsty na trackpadu) a zvolíme možnost Smazat. Taktéž můžeme smazání provést označením položky a stisknutím klávesy Delete na klávesnici.

Taktéž můžete funkci pro smazání pouze jednoho konkrétního záznamu využít s lupou, která se nachází v pravé horní části obrazovky. Pokud přesně víte, který záznam chcete vymazat a nemůžete jej najít, stačí napsat část záznamu do vyhledávání.

Na závěr jen sdělím jednu informaci – pokud se někdy rozhodnete smazat položku z historie, mějte na paměti, že se tento záznam smaže nenávratně. Pokud byste chtěli historii z nějakého důvodu obnovit, povede se vám to jedině v případě, pokud máte vytvořenou zálohu.

zvuk_safari_macos_fb

Dnes nejčtenější

.