Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi stejné hudební fanatiky jako já a cestu domů ze školy nebo práce si nedovedete představit jinak, než se sluchátky v uších, popřípadě s hlasitým doprovodem v autě, možná by se vám mohl hodit tento návod. Mnoho z nás, tedy dle mého názoru, poslouchá hudbu skrze světoznámou aplikaci Spotify. Osobně si rád zaplatím těch pár euro za to, abych si nemusel každou písničku dávat do iPhonu či iPadu zvlášť skrze iTunes. V dnešním návodu si tedy ukážeme jednu příjemnou vychytávku, která se může ostříleným posluchačům hudby hodit. Podíváme se, jak si v aplikaci Spotify zvětšit kvalitu streamovaných a stažených skladeb.

Jak zvýšit kvalitu skladeb na Spotify

Pokud vás tato možnost zaujala, jako první krok samozřejmě musíme spustit aplikaci Spotify. V pravém dolním rohu klikneme v menu na možnost Tvoje knihovna. Poté v pravém horním rohu tapneme na ikonku ozubeného kolečka, která nás přesměruje do nastavení. V nabídce, která se zobrazí, rozklikneme možnost Kvalita hudby. Po zobrazení možností už si jednoduše můžete vybrat, v jaké kvalitě se vám bude hudba přehrávat při streamování a poté, co si ji stáhnete do zařízení. Osobně mám na obou těchto nastaveních zvolenou možnost Extrémní, protože si jednak rád poslechnu kvalitní zvuk a jednak mám takřka neomezená mobilní data.

Samozřejmě si ale musíte dát pozor – i kvalita něco stojí. V případě streamování musíte počítat s tím, že si každá spuštěná skladba ukrojí více megabajtů z vašich mobilních dat (pokud tedy nejste na WiFi). To podobné platí i v případě stažené hudbu do zařízení – zde poté bude stažená hudba zabírat více místa na úložišti. Na závěr ještě dodám, že v případě Spotify normální kvalita zvuku odpovídá hodnotě 96 kbit/s, vysoká hodnota 160 kbit/s a extrémní poté 320 kbit/s. Rozdíl ale s kvalitními sluchátky a sluchem určitě zaznamenáte.

spotify

Dnes nejčtenější

.