Zavřít reklamu

Zhruba před měsícem obletěla svět velmi zajímavá zpráva o nákupu služby Texture Applem. Tato služba pod sebou sdružuje spousty časopisů a za určitý poplatek do nich nechává své uživatele nahlédnout. S trochou nadsázky by se tak dalo říci, že se tato služba zaměřuje na jakési “streamování” psaných textů. Doposud jsme však příliš nevěděli, co od tohoto nákupu vlastně čekat.

Celou zápletku nám alespoň částečně rozluštil reportér Mark Gurman z agentury Bloomberg, jejíž zprávy patří mezi ty nejvěrohodnější. Podle Gurmanových zpráv se Apple chystá v příštím roce nabídnout speciální zpravodajskou službu založenou právě na předplatném s tím, že by měla nejvíce těžit právě ze služby Texture. 

Služba by měla být podle dostupných informací v podstatě podobná Apple Music, které též poskytuje za určitý poplatek opravdu široký hudební obsah. Místo hudby by však samozřejmě nabízela obsah novin a časopisů, se kterými by se Apple domluvil na určité formě spolupráce. Tímto chytrým krokem by tak byl Apple schopen vytěžit ze svých služeb, které nabízí svým zákazníkům, zase o značnou část peněz více. Dá se totiž předpokládat, že by byl o tuto službu solidní zájem, tím spíš, když by nebyla příliš drahá. 

Veškerý obsah by měl být dostupný jako součást zpravodajské čtečky Apple News, který je v současné době dostupná pouze v USA, Austrálii a Velké Británii s tím, že by jej Apple čtenářům zpřístupnil za určitý poplatek. Některé základní tituly by však zdarma. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jakým směrem se bude Apple v tomto ohledu ubírat. Snad se však nerozhodne pro spuštění této služby jen v několika státech. Pokud by tomu totiž tak skutečně bylo, my jakožto Česká republika a Slovensko bychom měli jako v mnoha jiných věcech utrum. 

screen-shot-2018-03-12-at-10-50-15-am

Dnes nejčtenější

.