Zavřít reklamu

Apple spustil o víkendu program na bezplatné opravy 42mm verze hodinek Apple Watch Series 2, které se mohou potýkat s “nabobtnalými” bateriemi a problémy s nimi spojenými. Tento problém může podle interního dokumentu jablečné společnosti, který o víkendu distribuoval do svých Apple Storů a k prvním autorizovaným servisům za určitých podmínek nastat. Majitelé hodinek postižených tímto problémem mají proto nárok na bezplatnou opravu a to dokonce po dobu tří let od první aktivace hodinek.

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, problém by se měl objevovat pouze na větších 42mm verzích Apple Watch Series 2 a vztahuje se na edici Sport, Edition, Hermès i Nike+. Hodinky však budou podle dokumentu před zahájením opravy zkontrolovány, zda nejsou poškozeny způsobem, který by tento problém způsoboval. Pokud technici takovéto poškození naleznou, pak na opravu samozřejmě nárok nemáte. 

Ačkoliv zatím Apple dokument, který by opravy Apple Watch Series 2 odstartoval, nezveřejnil, podle interní zprávy je tento program připraven minimálně v USA, Kanadě, Mexiku a Evropě, takže je velmi pravděpodobné, že se jedná o celosvětovou iniciativu. Zajímavé je, že jelikož se jedná o výměnný program, na který se nevztahuje záruka, máte možnost vyměnit nafouknutou baterii i třetí rok používání hodinek bezplatně. Pokud byste pak baterii z tohoto důvodu vyměnili v minulých týdnech a zaplatili za ní, je podle portálu MacRumors možnost zažádat o jejich navrácení přímo u Applu. Tyto případy se však již tradičně řeší individuálně.

Na Apple Watch Series 3 se tento program nevztahuje:

Podobné problémy nejsou u Applu výjimkou

Zajímavé je, že nafukující se baterie potrápily Apple i vloni u jeho iPhonů 8 a 8 Plus, tedy alespoň u prvních kusů. Jablečné hodinky pak v minulosti trpěly podobným nešvarem, kdy pro ně byl též Apple nucen spustit výměnný program.

Pokud tedy Apple Watch Series 2 ve 42mm verzi vlastníte a setkali byste se s nafukující baterií, rozhodně se obraťte na autorizovaný servis, svého prodejce či rovnou podporu Applu. S výměnou totiž problém rozhodně nebude. 

apple-watch-expanded-battery

Dnes nejčtenější

.