Zavřít reklamu

Podľa najnovších informácií z dodávateľských kruhov Tesly, pribudne v produkcii aj očakávaný Model Y. Kompaktné elektrické SUV by sa malo do produkcie zaradiť už v roku 2019. Štartovacou lokalitou bude továreň Tesly vo Fremonte, neskôr by sa mala výroba rozšíriť aj do novej fabriky v Číne.

Podľa zdroja z agentúry Reuters je produkcia Modelu Y naplánovaná na November (Listopad) roka 2019. Elon Musk tvrdí, že pôjde o menšiu verziu vlajkovej lode spoločnosti, ktorú predstavuje Model X.  Automobil by však mal byť postavený na platforme Modelu 3. Práve s ním 3 by mal mať nováčik mnoho podobných komponentov a zdieľať s ním výrobné linky. To by mohlo znamenať, že sa firma inšpiruje skúsenosťami nadobudnutými pri výrobe Modelu 3 a produkcia novinky zo stajne kalifornského giganta by mohla byť omnoho jednoduchšia.

Napriek tomu, že Model Y predstavuje veľký otáznik a vieme o ňom len veľmi málo, nové inforormácie by mali prísť čoskoro. Pred dvoma mesiacmi totiž Musk zdôraznil, že detaily a plány týkajúce sa Modelu Y budú zverejnené medzi májom a augustom tohoto roka. Firma má v pláne vyrábať až milión kusov spomínaného vozidla ročne, čo viedlo práve ku kroku presťahovania výroby do Číny. Na základe dodávateľských informácií sa odhaduje, že fremontská továreň by mohla vyčísliť výrobu až na pol milióna kusov ročne, zatiaľ čo v Číne sa hovorí o desiatkach tisícov.

Mimo vyjadrení k produkcii očakávaného modelu vyjadril Musk spokojnosť s navrhovaním a samotnými konceptami Modelu Y. Kapitálové investície preto až do konca roka 2018 poputujú práve do tohoto projektu. O bližších informáciách ohľadom chystaného SUV modelu vás budeme informovať.

Model Y

Dnes nejčtenější

.