Zavřít reklamu

Navzdory tomu, že v oblasti technologií nadále probíhají diskuze o ochraně soukromí, postup cupertinské společnosti při ochraně soukromí a bezpečnosti se nezměnil, zejména pokud jde o vymáhání práva.

Christopher Wray, ředitel FBI, tvrdí, že FBI se nedokáže dostat k datům, která jsou uložena na šifrovaných zařízeních. Nicméně server Motherboard uvedl, že ředitel FBI podává falešné informace. Ve zprávě je uvedeno, že policejní stanice a federální agentury z celé země kupují relativně levné nástroje, které jim umožňují odemykat současné iPhony a obejít veškeré šifrování.

Ovšem někteří majitelé iPhonů jsou neklidní z toho, že zákonodárci jasně lžou veřejnosti a tvrdí, že stále hledají způsoby, jak se dostat do nových iPhonů s nejnovějšími verzemi iOS, a přitom už to umí.

„Dokazuje to, že i státní a místní policie má v určitých situacích přístup k těmto údajům,“ řekl Matthew Green, odborný asistent a kryptograf v Johns Hopkins Information Security Institute. „Zdá se, že to odporuje tomu, co říká FBI o jejich neschopnosti dostat se do telefonů.“

Všechno vede k zařízení jménem GrayKey od společnosti Grayshift, o němž jsme vás informovali v tomto článku. Zda skrze něj nebo jemu podobné dokáží policejní stanice však samozřejmě se stoprocentní jistotou říci nemůžeme. Zpráva je to totiž sice zajímavá, dokud však nebude potvrzena od samotných vyšetřovatelů či k ní nezjistí zahraniční novináři další podrobnosti, jistotu mít samozřejmě nebudeme.

graykey fb

Dnes nejčtenější

.