Zavřít reklamu

Když se na začátku tohoto týdne představil světu nový iPhone 8 a iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED, mnohé fanoušky rázem zaplavilo zklamání, že se červeného barevného provedení nedočkal i prémiový iPhone X. Můžeme se jen domnívat, proč se Apple rozhodl limitovanou verzí obohatit jen klasickou modelovou řadu, ale dost možná to má co do činění s tím, že výroba iPhonu X není tak jednoduchá, aby si Apple mohl uprostřed cyklu dovolit přidat další barevné zpracování. Podobně zůstává otázkou také to, jak by vlastně iPhone X (PRODUCT)RED vypadal. Známý designér Martin Hájek ale představu má a dnes se nám s ní pochlubil v nejnovějším konceptu.

Červená záda telefonu by vypadala téměř totožně jako v případě osmičkových iPhonů, jelikož Apple použil na všechny své loňské modely stejný materiál. Otazník však visí nad hranami, které jsou v případě iPhonu X vyrobeny z nerezové oceli a jsou tak lesklé, zatímco iPhone 8 a 8 Plus je mají z hliníku a tudíž mají matné zpracování. Nabízí se taky domněnka, že Apple by u desítkového iPhonu nechal hrany černé respektive šedé jako u Space Gray varianty.

Nicméně Martin Hájek na svých renderech zachycuje iPhone X kompletně v červené, tedy samozřejmě s výjimkou minimálních rámečků okolo displeje, které jsou černé jako v případě všech barevných variant. K návrhu iPhonu X (PRODUCT)RED vytvořil designér ještě také další rendery zlaté varianty. Právě o zlaté barvě se ve spojitosti s desítkou spekulovalo již před premiérou telefonu a nakonec jsme se od zdrojů dozvěděli, že ji Apple musel na poslední chvíli zrušit. Podle všeho se iPhone X Gold měl ukázat v průběhu tohoto roku, což se ale nyní zdá již jako nepravděpodobné.

Další koncept červeného iPhonu X od Concept Creator:

iPhone X (PRODUCT)RED FB

Dnes nejčtenější

.