Zavřít reklamu

V úterý jsme vás informovali o poměrně zajímavém problému, který nastává při výměně displeje u iPhonu 8 či 8 Plus. Na internetu se totiž začaly objevovat zprávy o tom, že po výměně rozbitého displeje “osmiček” v neautorizovaném servisu za nový přestává displej fungovat. Telefon je tak prakticky k ničemu. Zajímavé však je hlavně to, že tento problém začali uživatelé hlásit až po vydání aktualizace iOS 11.3. Do té doby totiž žádný problém nepociťovali. Ačkoliv v tuto chvíli nevíme, zda se tento problém týká skutečně všech uživatelů, kteří při výměně displeje zvolili neautorizovaný servis, zdá se, že se na světě objevil další obdobný problém. V hlavní roli jsou pak opět neautorizované servisy.

Portál Engadget si všiml dalšího problému, který po výměně displeje v neautorizovaném servise nastává. Tentokrát se však netýká jen “osmiček”, ale i prémiového iPhonu X. Pokud totiž u jednoho z těchto telefonů zvolíte výměnu displeje v neautorizovaném servise, vystavujete se velkému riziku, že se vám telefon vrátí s nefunkční automatickou úpravou jasu, což může být hlavně u OLED displeje iPhonu X velký problém. Je však zajímavé, že se tento problém objevuje jak u telefonů s iOS 11.1, tak i s iOS 11.2 a iOS 11.3. Podle neautorizovaného anonymního servisu, který se vyjádřil k problému portálu AppleInsider, se tento problém z jeho vlastních zkušeností týká zhruba jednoho ze tří opravených kusů. 

Zvláště u OLED displeje iPhonu X může být nefunkční automatický jas velký problém. Výrazně se tím totiž zvýší riziko vypalování displeje:

Těžko v tuto chvíli říci, zda se jedná o softwarovou chybu či je tato “novinka” zbraní Applu proti neautorizovaným servisům. Je totiž jasné, že právě ty jablečná společnost k opravám svých zařízení svým zákazníkům doporučuje. Ceny v autorizovaných servisech jsou však vyšší než v servisech neautorizovaných a proto je mnozí zákazníci odmítají s vidinou ušetření peněz. Pokud by však Apple skutečně toto opatření zavedl schválně, znamenalo by to pro mnohé neautorizované servisy tvrdý direkt. Už podle včerejší zprávy o nefunkčních displejích je totiž jasné, že si mnohé z nich (minimálně těch v USA) opravy iPhonů rozmýšlejí. Na druhou stranu však zatím nemá cenu malovat čerta na zeď, jelikož se k celému tématu zatím ani sám Apple nevyjádřil a je skutečně možné, že veškeré podobné problémy vyřeší drobnou aktualizací softwaru. 

iphone battery fb

Dnes nejčtenější

.