Zavřít reklamu

V posledních měsících se do popředí prodírají především tablety, protože spousta majitelů počítačů si uvědomuje, že celou řadu každodenních úkonů dokážou provést i na zařízeních, jako jsou iPad, iPad Pro, Microsoft Surface a podobně.

Spotřebitelé si oblíbili především jablečné tablety s mobilním operačním systémem iOS, na který se dají stáhnout různé aplikace používané i v počítačích. Ještě navíc jsou iPad a iPad Pro výkonné přístroje s poměrně dobrou výdrží baterie. Přesto měl však podle statistik iPad za období Q4 2017 pouze 26,6% tržní podíl na celosvětovém trhu s tablety, což znamená, že zbytek tržního podílu si drží Microsoft, Acer, Samsung a další konkurenční značky.

Podívejte se, jak vypadá HP Chromebook x2:

Největší dodavatel počítačů Hewlett-Packard (HP) nedávno představil odpověď na iPad Pro a Microsoft Surface. Jedná se o Chromebook x2, který disponuje operačním systémem Chrome OS. Společnost však doufá, že Chromebook x2 dokáže přetáhnout zákazníky z Applu do HP.

Sice se Chromebook x2 pyšní impozantními hardwarovými specifikacemi, nicméně jeho zranitelností je právě samotný operační systém, který uživatele výrazně omezuje, neboť na něj není tolik aplikací jako na iOS.

Klíčové specifikace Chromebooku x2

Chromebook x2 se pyšní velkým 12,3palcovým LED displejem s rozlišením 2400 × 1600 pixelů. Uvnitř najdete procesor Intel Core m3, který Apple používá u svých MacBooků. V základní konfiguraci Chromebook x2 nabízí 4 GB paměti DDR3 RAM, kterou je možné rozšířit až na 8 GB. Vnitřní úložiště o velikosti 32 GB je rozšiřitelné o microSD karty.

Dále Chromebook x2 nabízí duálnjí stereofonní reproduktory, 13megapixelovou kameru, dva USB-C porty, 3,5mm konektor pro sluchátka a microSD slot pro microSD karty.

Jako obrovskou výhodu mohou uživatelé vnímat i skutečnost, že HP dodává k zařízení ještě odnímatelnou klávesnici a stylus. Výrobce uvádí výdrž baterie 10,5 hodiny, což se však liší podle toho, co zrovna na přístroji děláte.

Výhody a nevýhody

Chromebook x2 včetně klávesnice a dotykového pera stojí 599 dolarů za základní konfiguraci, tedy se 4 GB paměti DDR3 RAM. Zatímco Apple si za základní model 10,5palcového iPadu Pro účtuje 649 dolarů, a to k němu musíte ještě dokoupit Apple Pencil a Smart Keyboard, a tak se cena vyšplhá o dalších 249 dolarů nahoru.

Bohužel, kamenem úrazu je Chrome OS, jehož funkce jsou pro mnohé uživatele značně omezené.

hp chromebook x2 fb

Dnes nejčtenější

.