Zavřít reklamu

Pokud navštívíte nové sídlo Applu, nejspíše se nepodaří, aby vám průvodce dělal sám Tim Cook. Poštěstilo se to ale královskému princi ze Saudské Arábie, který do nového ústředí Applu v Kalifornii zavítal. Mohammed bin Salman právě projíždí západními státy USA a snaží se vylepšit Saudskou Arábii v očích amerických občanů a investorů, tvrdí portál Cult of Mac.

Tim Cook prince provedl velkou částí nově vybudovaného komplexu a v závěru prohlídky si Apple pro vzácnou návštěvu připravil speciální prezentaci v Divadle Steva Jobse, která pojednávala o hlasových aplikacích. Arabský princ tak zasedl na místa, na kterých seděli novináři při představení revolučního iPhonu X před více než půl rokem.

Salman v dubnu roku 2016 oznámil projekt Vize 2030, což je plán na ekonomické směřování Saudské Arábie v příštích 15 letech. Země, která je známá hlavně ropou a jinými fosilními palivy, by se tak brzy mohla stát významným hráčem na poli technologie. V říjnu 2017 Salman předvedl plán postavit 26 000 čtverečních kilometrů rozsáhlé technické centrum za 500 milionů dolarů, které by se ale časem ještě více rozšiřovalo. Od téhle investice si v Saudské Arábii slibují přísun investic do technologického odvětví, robotiky, biochemie apod. Není tedy divu, že Salman diskutoval se zástupci Applu i o možnosti vyvíjet některé jejich projekty v Saudské Arábii, vytvoření nových vzdělávacích programů v arabštině nebo o pracovních pozicích. Zda se však podařilo princi vedení Applu přesvědčit o tom, že by měla spolupráce s jeho zemí smysl, zůstává ve hvězdách.

saudi prince fb

Dnes nejčtenější

.