Zavřít reklamu

Izrael je poslední zemí, která zahájila vyšetřování cupertinské společnosti kvůli zpomalování iPhonů způsobeném softwarem a stárnoucími bateriemi. Podle tamního orgánu, jenž ochraňuje spotřebitele, Apple neinformoval přiměřeně uživatele o loňské aktualizaci softwaru, která způsobila zpomalení výkonu na některých iPhonech se staršími bateriemi.

Apple je tak obviněn na dalším trh kvůli tomu, že nezveřejnil veškeré podrobnosti o softwarové aktualizaci iOS 10.2.1, která stojí za snížením výkonu iPhonů, uvedla agentura Reuters.

Vedoucí izraelské pobočky Applu, kterým je Tony Friedman, byl už v rámci vyšetřování vyslýchán. Izraelský úřad potvrdil, že v rámci občanskoprávního řízení může uvalit kalifornskému gigantu obrovské pokuty, nicméně prohlásil, že vyšetřování je teprve na začátku, a tak je na závěry ještě poměrně brzy.

Takovýto propad výkonu naměřil zakladatel GeekBench:

Apple implementoval do iOS 10.2.1 funkce pro správu napájení v lednu loňského roku, aby zabránil samovolnému vypínání iPhonů s degradovanými bateriemi, ale až v prosinci teprve vyšel s pravdou ven. Apple se snažil svou chybu napravit, a tak nabízel výměnu baterií za zvýhodněné ceny, a to u modelů iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus a iPhone SE.

Apple čelí žalobám i v dalších zemích, jako jsou Čína, Itálie, Jižní Korea, Francie, Brazílie a Spojené státy.

battery_fb

Dnes nejčtenější

.