Zavřít reklamu

Facebook zažívá v posledních týdnech opravdu zlé časy. Poté, co se provalil velký skandál s únikem dat desítek milionů uživatelů celého světa a jejich údajné zneužití v prezidentské kampani v USA, se totiž od této sociální sítě odvrátilo opravdu spoustu lidí. Profil svůj i svých firem deaktivoval například vizionář Elon Musk či Playboy. Do kritiky Facebooku se pak pustil i sám ředitel Applu, Tim Cook, jehož slova se však pokusil šéf Facebooku, Mark Zuckerberg, vyvrátit. Podle čerstvých informací se pak s Facebookem loučí i spoluzakladatel Applu – Steve Wozniak.

Ještě donedávna využíval Steve Wozniak svůj účet na Facebooku poměrně aktivně. Po provalení skandálu se však Woz rozhodl tuto sociální síť pomalu opustit. Facebook mu totiž podle jeho slov přinesl více negativ, než pozitiv. V porovnání s Applem je navíc zabezpečení Facebooku mnohem horší. Není to však jen zabezpečení, co je podle Woze na Facebooku v porovnání s Applem špatně. I samotný způsob vydělávání je totiž opravdu zlý. “Zatímco Apple vydělává své peníze za dobré produkty a nikoliv za vás, pro Facebook jste těmi “dobrými produkty” právě vy,” myslí si. 

Steva velmi překvapilo, kolik toho o něm Facebook ví a pro kolik inzerentů by tak mohl být teoreticky velmi zajímavým cílem. Jeho překvapení však vystřídal spíš smutek či hněv. Podle jeho slov jsou totiž reklamy a obecně spam v dnešní době velký problém, který není prakticky nijak kontrolován. I kvůli tomu tak mohou některé společnosti data svých uživatelů dosytosti využívat a profitovat z nich velké zisky. Jako nejlepší řešení tak zvolil Steve odchod z Facebooku. 

Návrat je možný 

Ačkoliv se vyjadřuje Woz k počínání Facebooku velmi kriticky, s návratem na tuto síť nejspíše ve skrytu duše přeci jen počítá. V budoucnu se totiž rozhodně nechce vzdát svého uživatelského jména “stevewoz”, díky čemuž je tak návrat na Facebook reálný. Toto jméno však může “držet” i z důvodu, aby se za něj v budoucnu nikdo nevydával.

Bude velmi zajímavé sledovat, zda se Facebooku podaří z celého skandálu oklepat a získat si ztracenou důvěru jeho uživatelů zpět. Jelikož však vyplouvají na povrch další a další nelichotivé skutečnosti, bude to mít Zuckerbergova společnost skutečně velmi těžké. Zda ale tento gigant nakonec úplně zkolabuje si tipovat netroufneme. 

APPLE WOZNIAK

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.