Zavřít reklamu

V posledných rokoch je funkcia automatického hrania, alebo Autoplay častým dodatkom v obľúbených tituloch naprieč všetkými platformami. Pravidlo potvrdzuje aj veľké množstvo hier pre iOS, ktoré touto funkciou disponujú. Mnoho hráčov a fanúšikov smartfónovej hernej základne však s týmto krokom nesúhlasí. V dnešnej dobe je k dosahovaniu lepších herných výsledkov dôležitejší čas strávený v hre, ako samotná zručnosť a šikovnosť hráča.

Chceš byť najlepší? Zaplať!

Pokrok v hrách bol ešte prednedávnom ústálenou formou. Čím viac ste sa danému hernému titulu venovali, tým kvalitnejším obsahom vás hra odmenila. Fenoménom dnešných Free to Play titulov, ktoré sú k dispozícii zdarma sa stala funkcia Autoplay. Príbeh sa stal pre množstvo hráčov nezaujímavý a nezáživný, misie vo forme levelov odťukávajú tlačidlom „auto“ a často sa im dostane lepšej odmeny ako hráčovi, ktorý si výhru poctivo vydrie. Samozrejme, niekedy je prospešnejšie túto funkciu využiť vzhľadom na to, že máte málo času, alebo musíte hru neočakávane ukončiť.

Najmä stratégie, ale aj akčné či platformové hry vás vybavia určitým úhrnom energie, ktorú máte k dispozícii na určitý časový úsek. Po vyčerpaní teda musíte na doplnenie energie čakať, alebo si ju kúpiť vo forme mikrotransakcií. Spomínaná možnosť automatickej výhry sa vo väčšine vyskytuje v herných tituloch ako napríklad Star Wars: Galaxy of Heroes, alebo nami nedávno recenzovaná pecka Marvel Strike Force. Pre viac informácií o hre z komiksového prostredia Marvel kliknite na odkaz uvedený nižšie.

Nie je automaticky na mieste tvrdiť, že funkcia Autoplay je vážnym škodcom herných titulov. Koniec koncov, využívať túto možnosť za každých okolností nie je nutné. Nájdu sa chvíle, kedy si chcete hru užiť naplno, vychutnať si gameplay a animáciu, no na druhej strane sa hranie podobných misií rýchlo stane repetetívnym. Pri Free to Play tituloch naozaj platí, že čas sú peniaze, no  drvivá väčšina hráčov si radšej počká a nemíňa ani virtuálne, ani skutočné meny na zrýchlenie obnovovacích procesov.

Autoplay

Dnes nejčtenější

.