Zavřít reklamu

Složit a dát do kapsy. Jak se zdá, tak mobilní svět čeká další krok kupředu. Techničtí analytici z portálu Digitimes se shodují, že prvních skládacích telefonů bychom se mohli dočkat už koncem letošního roku. Usuzují tak na základě počtu společností, které vlastní patent právě na skládací display. Patří mezi ně Samsung, LG, Oppo, Huawei, Lenovo nebo ZTE. Dle informací, které analytici mají, na prvenství v tomhle závodě technologií dosáhne Huawei, který by již letos měl tahle zařízení uvést do prodeje. Co se Applu týče, tak podle některých zdrojů by ohebný iPhone mohl spatřit světlo světa někdy v roce 2020. Zdá se to nepravděpodobné, nechme se ale překvapit.

Je jasné, že předvídat technologický vývoj na základě patentů lze přirovnat spíše k věštění z křišťálové koule. Ovšem vidina skládacího telefonu, kdy jednu polovinu obrazovky zaujímá display a druhou klávesnice, je jistě zajímavá a pro mnohé společnosti velmi lákavá. Rozhodně by šlo o mnohem mobilnější zařízení, jehož konstrukce by pří případném pádu na zem mohla ochránit display, jehož oprava není nikdy levnou záležitostí. Když se ohlédneme do minulosti, tak tzv. „véčka“ bývala velmi populární. O moderní typ tohoto telefonu se pokoušel Samsung, který vydal například model SCH-W2013 dostupný pouze na čínském trhu. Vzhledem k cenovce kolem 60 000 Kč i tehdejším technologickým trendům ale moc dobře nedopadl.

Spousta z Vás jistě v minulosti vlastnila dnes už legendární „véčko“. Uvažovali byste v případě přijatelné ceny o koupi této technologické novinky, která by se „véčku“ v některých ohledech lehce podobala?

huawei-foldable-smartphone concept
Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.