Zavřít reklamu

Ačkoliv se může některým z vás zdát, že je operační systém iOS 11 venku teprve poměrně krátce, opak je pravdou. Při pohledu do kalendáře totiž zjistíte, že nás od představení jeho nástupce dělí již méně než dva měsíce. Apple totiž zpravidla představuje své nové operační systémy na vývojářské konferenci WWDC, která se bude konat tradičně v červnu. Do té doby však bude držet novinky z připravovaného iOS 12 pod pokličkou. 

Zkrátit čekání se nám tak snaží alespoň designéři, kteří do svých konceptů iOS 12 promítají. Díky nim si tak můžeme o něco lépe představit, jak by mohl nový systém s různými vylepšeními, které by teoreticky mohl přinést, vypadat. S velmi povedeným konceptem přišli před pár dny i Andrew Vega a Maximos Angelakis, na jejichž dílo se můžete v galerii pod tímto odstavcem podívat.

Jak můžete sami vidět, designéři vnukli novému iOS 12 spoustu zajímavých vylepšení, která by jeho využívání rozhodně zlepšila. Zajímavou novinkou je například funkce Always-On Display, díky které se i na uzamčeném displeji zobrazují některé údaje jako je čas, počasí či notifikace na zprávy. Poměrně zajímavě vypadá i přepracovaný FaceTime, který by měl nově umožňovat skupinové hovory, čímž v tuto chvíli bohužel nedisponuje. Nechybí ale ani vymodlený Dark Mode, který by obarvil bílé pozadí za černé, čímž by mohl slušně ušetřit baterii iPhonů s OLED displeji. Černá navíc vypadá na pozadí opravdu parádně. 

Poměrně hezké novinky, nemyslíte? Brousit zuby byste si na ně však zatím neměli. Podle nedávných zpráv se totiž žádných velkých novinek v iOS 12 nedočkáme, protože se u něj Apple zaměří spíš na jakési zdokonalení stávajících funkcí. Nynější iOS 11 je totiž i v očích Applu stále nedoladěný a je tedy potřeba jej nejprve dotáhnout k dokonalosti a až poté na něj začít stavět nová vylepšení. V opačném případě by se totiž mohlo stát, že se kvůli nekvalitní základně celý koncept systému sesype jako domeček z karet. Na malování čerta na zeď je ale v tuto chvíli příliš brzy. 

iOS 12

Dnes nejčtenější

.